Iranul şi-a consolidat capacităţile cibernetice după Stuxnet, susţine un general american

Epoch Times România
18.01.2013

Iranul a răspuns unui atac cibernetic asupra instalaţiilor sale nucleare din 2010 prin consolidarea propriilor capacităţi cibernetice şi va fi o "forţă demnă de luat în considerare" în viitor, a declarat joi un înalt oficial al Forţelor Aeriene Americane pentru reporteri, potrivit unui raport Reuters.

Generalul William Shelton, care conduce Comandamentul Spaţial al Forţelor Aeriene şi supraveghează operaţiunile cibernetice ale Forţelor Aeriene, a refuzat să comenteze cu privire la capacitatea Iranului de a perturba reţele guvernamentale de calculatoare din SUA, dar a spus că Teheranul şi-a crescut în mod evident eforturile în această arie după incidentul din 2010.

Deşi niciun guvern nu şi-a asumat responsabilitatea pentru virusul de calculator Stuxnet, care a distrus centrifugele de la uzina iraniană de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, s-a raportat pe larg că acesta a fost un proiect americano-israelian.

Analiştii occidentali spun că Iranul a lansat atacuri cibernetice din ce în ce mai sofisticate, într-o confruntare în creştere cu adversarii săi, inclusiv Statele Unite, Israel şi arabii din Golf, într-un moment când presiunea asupra Teheranului pentru stoparea programului său nuclear este în creştere.

În această săptămână, un comandant iranian a fost citat ca spunând că Republica Islamică ar putea perturba sistemele inamice de comunicaţii, ca parte a dezvoltării capabilităţilor sale de "război electronic".

Oficialii iranieni au negat că ar fi spart serverele băncilor din SUA în ultimele luni, dar au recunoscut că au dedicat resursele pentru a-şi construi capacităţile lor de apărare cibernetică, după problemele avute în ultimul an de pe urma unei serii de atacuri cibernetice care au vizat zonele industriale, un terminal de export petrolier şi platformele petroliere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor