Iordache, langa: Fără îndoială, Parlamentul va stabili un prag la abuzul în serviciu

Cum ministrul Justiţiei a finalizat proiectul de lege care vizează modificarea Codurilor penale şi nu a stabilit niciun prag pentru abuzul în serviciu, pentru că "în dispozitivul deciziei CCR nu se vorbeşte" de aşa ceva, predecesorul său, Florin Iordache, se declară hotărât să "îndrepte" situaţia.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Parlamentul va stabili "fără îndoială" un prag la abuzul în serviciu pentru că o cere decizia Curţii Constituţionale, a declarat miercuri, în faţa presei, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, artizanul infamei OUG 13, afirmaţie care contrazice flagrant opinia lui Tudorel Toader pe marginea aceleiaşi decizii CCR.

"Fără îndoială, da (este nevoie de un prag - n.r.). Dacă citiţi decizia Curţii în integralitate, se precizează acolo foarte clar că trebuie stabilit un prag. Vedem ce propune, dar fără îndoială Parlamentul va stabili un prag. Putem discuta de mărimea pragului, dar e obligatoriu să introducem un prag", a precizat Iordache, citat de Agerpres.

Declaraţia lui Iordache vine după ce ministrul Justiţiei a anunţat că a elaborat proiectul de lege care vizează modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi nu a stabilit un prag pentru abuzul în serviciu.

"Ştiu bine conţinutul şi raţiunile deciziei Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu, pentru că eram încă judecător. Ştiu bine considerentele deciziei, pentru că am participat la redactarea, corectarea şi până la urmă publicarea lor. Obiectivul pe care mi l-am luat în numele Guvernului este de a transpune în Codul penal, în Codul de procedură penală deciziile CCR.

Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag, pentru că în dispozitivul deciziei Curţii nu se vorbeşte de prag. Proiectul de lege îl voi trimite în dezbatere publică şi în procedură parlamentară, nu va fi ordonanţă. Va trece pe la Comisiile juridice. Când va ajunge acolo, unde se va întâlni cu domnul ministru Iordache, dumnealui poate să intervină, în limita competenţelor constituţionale, asupra textului de lege, pentru că noi suntem iniţiatori, iar dânşii sunt decidenţi", a afirmat Tudorel Toader.