Toată echipa Radio Sputnik Moldova şi-a dat demisia. Nu doresc să fie "implicaţi în dezinformări şi manipulări"

(Captură Foto)
Tatiana Chiriac
28.02.2022

Toţi jurnaliştii redacţiei Radio Sputnik Moldova, versiunea în limba română, a anunţat că şi-au dat demisia, fiind în dezacord cu politica editorială a redacţiei.

Dintr-o postare pe Facebook a unui membru al redacţiei, jurnalistul Andrei Porubin se constată că în contextul ultimelor evenimente regionale, extrem de grave, membrii echipei demisionează, exprimând dezacordul cu politica editorială a redacţiei „care se impune în aceste momente şi care contravine normelor deontologice ale jurnaliştilor, precum şi bunului simţ”.

„Noi suntem cetăţenii acestei ţări şi nu dorim să fim implicaţi în dezinformări şi manipulări”, au adăugat jurnaliştii, menţionând printre altele că militează pentru pace şi condamnă vehement orice agresiune militară care seamănă moarte.

Demisia jurnaliştilor a fost însoţită de critici dure ale unor internauţi, care le-au sugerat că au lucrat pentru sumele mari de bani oferite de Rusia, iar acum din frică pleacă pentru a evita orice responsabilitate.

Site-urile Sputnik Moldova au fost blocate sâmbătă, 26 februarie, de către Serviciul de Informaţii şi Securitate de la Chişinău, întrucât aceste site-uri de propagandă ale Rusiei "promovează informaţii ce incită la ură şi război, în condiţiile stării de urgenţă" care a fost decretată în Republica Moldova.

Cu toate acestea, după blocarea site-ului, agenţia Sputnik Moldova a anunţat pe pagina sa de socializare că a deschis alte trei site-uri noi, care pot fi accesate de pe teritoriul R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor