Ion Sturza: Putin aseară a declarat război R. Moldova. Trebuie să fim uniţi şi lucizi, alături de lumea civilizată

Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)
Tatiana Chiriac
22.02.2022

„Dincolo de retorica belicoasă şi 'argumentele istorice' aiuristice, Putin aseară a declarat război Republicii Moldova, revendicându-i teritoriile, iar de rând cu ea şi Finlandei, Poloniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, Ucrainei, Georgiei, Armeniei, Azerbaidjanului, Kazahstanului, Turkmeniei, Tadjikistanului”, constată fostul premier moldovean Ion Sturza, în contextul recunoaşterii independenţei teritoriilor separatiste Doneţk şi Lugansk de către liderul de la Kremlin.

În opinia acestuia, Vladimir Putin deplânge tot ceea ce crede că a fost „lume prostească”, denunţă dreptul naţiunilor la autodeterminare şi revendica toate teritoriile care au fost cândva în cadrul Imperiului Rus!

„Prima lui ţintă este Ucraina, pe care el o detestă, considerând-o nestat, iar pe ucraineni – neoameni. După, doar Dumnezeu ştie”, scrie Sturza pe pagina sa de socializare, menţionând că acest „colector de pământuri ruseşti” a reuşit să contrapună Rusia într-o perioadă foarte scurtă întregii lumi, transformându-i pe ruşii din ţară, dar şi toată lumea în "paria", hoţi la drumul mare, oameni barbari, întorcându-i în Evul Mediu.

„Evident, nu are nicio şansă! Dar până când ruşii, nu Putin, vor conştientiza acest lucru poate să fie foarte târziu. Şansa noastră este că acum un an am scăpat de Dodon & Co, agenţi cu acte în regulă ai Rusiei”, a adăugat fostul prim-ministru, subliniind că totuşi mai este nevoie de timp şi efort pentru a „ne lăsa de-alde 'satana' pe deplin”.

„Dar trebuie să o facem. Altfel, de ce mai trăim pe acest pământ, ca să fim robii cuiva? Vin vremuri tulburi, foarte tulburi. Trebuie să fim uniţi şi lucizi. Alături de lumea civilizată”, a conchis Ion Sturza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor