Valeriu Zgonea: Nu există nici un blocaj la nivel de USL

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

În plin scandal legat de posibilă ieşire a PNL de la guvernare şi de scindarea USL, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, asigură naţiunea că nu există niciun blocaj politic la nivelul Uniunii, că USL nu s-a rupt şi nici nu se rupe, iar declaraţiile lui Crin Antonescu, care ameninţă că iese de la guvernare dacă Victor Ponta nu-şi re-formează guvernul în acord cu cererile PNL nu sunt decât un joc politic electoral de tip emoţional.

“USL nu s-a rupt, tot mă întrebaţi de câteva săptămâni. Noi lucrăm foarte bine la Camera Deputaţilor. Există o anumită perioadă de campanie electorală şi de precampanie. Fiecare se aşează. Liberalii se aşează pe curentul lor liberal, noi ne aşezăm pe stânga, USD merge pe acest proiect, PNL pe un proiect şi o ofertă şi sper să-şi păstreze domnul Antonescu angajamentul făcut în USL că vom avea totuşi proiecte comune şi nu ne vom ataca în campanie, urmând ca pe 25 mai să continuăm proiectul USL, aşa cum l-am avut şi până atunci, pentru prezidenţiale", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reamintit că bătălia USL-ului este cu preşedintele Traian Băsescu şi că cei din USL nu au fost aleşi de electorat ca să se bată între ei. Declarându-se convins că în USL nu există niciun blocaj politic Zgonea afirma că situaţia din Uniune este una de precampanie electorală, perioadă în care se fac declaraţii de tip emoţional.

"Dar nu există niciun blocaj, în afară de declaraţii emoţionale pe care eu le înţeleg, suntem în precampanie. Oamenii ne-au ales nu să ne certăm şi să dăm mesaje emoţionale pe la televizor că eu-s mai frumos, celălalt e mai urât", a spus Zgonea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă liberalii nu numesc totuşi miniştri interimari pe posturile vacantate în Guvern, Zgonea a precizat că Guvernul poate funcţiona şi aşa.

"Noi avem răbdare. Guvernul poate să funcţioneze şi aşa. Guvernul are instrumente constituţionale să funcţioneze aşa până când un partid îşi reglează problemele interioare. Nu poate niciun partid să ceară ceea ce la negocierea iniţială nu i s-a acordat", a afirmat Zgonea.

Reamintim că preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că luni România va avea fie un Guvern USL, în condiţiile cerute de liberali (Klaus Iohannis ministru de interne şi vicepremier), fie unul “ilegitim” USD, caz în care liberalii îi vor cere demisia lui Ponta „imediat”.