Iohannis face declaraţii în problema penalilor aleşi primari: "insist!"

O serie de candidaţi cu probleme penale s-au instalat, în urma alegerilor de duminică, în fruntea administraţiilor din ţară, lucru care, în viziunea preşedintelui Klaus Iohannis, este "foarte discutabil".
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.06.2016

Este discutabil faptul că au fost aleşi candidaţi cu probleme penale la alegerile locale de duminică, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Luxemburg, potrivit Agerpres.

"Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi, din păcate, trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs.

Suntem, încă, foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de-a mea să insist pe importanţa schimbării clasei politice.

Ori, la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia clasei politice", a declarat preşedintele Iohannis, întrebat cum comentează faptul că au fost aleşi primari care au probleme în justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor