Dragnea: După rezultatul de la locale, Iohannis nu poate juca decât tontoroiul. Nici hora, nici sârba

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns ţinta ironiilor liderului PSD Liviu Dragnea, care i-a recomandat ca, în loc de o coloană oficială completă, să folosească un autobuz special RATB.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a avut şansa să fie un preşedinte al tuturor românilor şi să patroneze realizarea unui proiect de ţară serios pe 20-25 de ani, însă nu a făcut acest lucru, a declarat luni seară, la România Tv, liderul PSD Liviu Dragnea, care se declară dezamăgit de şeful statului.

"Pentru mine este o mare dezamăgire. După părerea mea preşedintele Iohannis a avut şansa să fie un preşedinte al tuturor românilor, să patroneze realizarea unui proiect de ţară serios în care eu îi întindeam mâna luni de zile, să ne strângem toate partidele, să punem toţi specialiştii noştri la masă împreună cu specialişti din afara partidelor, să facem patru — cinci — şase piloni de dezvoltare în Româna pe 20-25 de ani de zile.

Să fie cel care strânge la masă pe toată lumea. Nu a vrut. Nu a înţeles. Nu a fost în stare. Nu ştiu. Şi sunt foarte dezamăgit pentru asta. Cineva îmi spunea să mai am răbdare. Am răbdare pentru că sunt un om din sud. Dar cred că... e un timp pierdut. Nu mai am încredere în el", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD i-a făcut, ironic, şi o serie de sugestii lui Iohannis pentru transport în ţară şi în Capitală — cu un elicopter sau cu un autobuz special RATB.

"Poate e posibil ca RATB să practice un transport gratuit. Eu nu ştiu dacă este posibil pentru toată lumea. Sunt sigur că Gabi Firea va demara realizarea unui audit acolo serios. Eu nu cred că introducerea transportului gratuit în Bucureşti este imposibilă. O rog pe Gabi să se gândească şi s-ar putea să fie primul primar general care are curajul puterea şi ştiinţa să facă lucrul ăsta. (...)

Staţi puţin, că poate e om serios totuşi. Dacă zice: 'Oamenii se supără când merg cu toată coloana'. Şi atunci zice: 'un autobuz pentru mine de la RATB, pentru mine şi pentru SPP. Se plimbă cu autobuzul. Se plimbă gratuit. Şi nu mai cheltuie Administraţia Prezidenţială", a comentat Dragnea.

Întrebat dacă a mai vorbit cu Iohannis după ce şeful statului i-a recomandat să renunţe la conducerea PSD ca urmare a condamnării sale definitive în dosarul Referendumul, Dragnea a replicat: "Nu, categoric nu. N-am mai discutat şi nici nu vreau să mai discutăm".

La întrebarea ce va juca preşedintele după rezultatul acestor alegeri, reprezentantul social-democraţilor a precizat: "Ce va juca? Tontoroiul. După un asemenea rezultat nu poate juca decât tontoroiul. Alt joc nu există. Nici hora, nici sârba. Tontoroiul!".

În ceea ce priveşte posibilitatea ca România să aibă un premier tehnocrat şi din toamnă, idee exprimată de Laurenţiu Ştefan, consilierului lui Iohannis, Dragnea a explicat că acesta din urmă "bate câmpi".

"Bate câmpii. Asta ca să folosesc un limbaj academic. Cred că oamenii ăştia au senzaţia că nu contează ce votează românii, nu contează ce vor liderii partidelor, ce vor partidele, nu contează ce vor românii, ci ei cred că preşedintele este un fel de păpuşar care aşteaptă să se termine alegerile, aşteaptă rezultatul final ca să poată să comenteze, şi apoi vin şi spun: 'Tu te duci acolo, tu acolo, îl pun eu pe ăla prim-ministru'. Bat câmpii! Nu va fi guvern PSD-PNL în toamnă", a subliniat Dragnea.