Firea îl linişteşte pe Dragnea. Cel puţin 4 ani nu va candida la şefia PSD

Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Proaspăt aleasă Primar al Capitalei, Gabriela Firea a declarat luni seară că nu va candida la preşedinţia partidului, în cazul în care vor fi alegeri interne, atâta timp cât este primar general al Capitalei.

"Vreau să spulber aceste insinuări (că vrea să îi ia locul lui Liviu Dragnea la preşedinţia PSD — n.r.) şi să vă spun cu toată fermitatea, noi avem un preşedinte al partidului ales prin congres statutar, nu avem alegeri şi nu avem de ce să organizăm acum un congres. În ce mă priveşte şi dacă peste câţiva ani la momentul statutar se vor organiza alegeri în PSD, nu mă voi înscrie în această cursă pentru că sunt un om extrem de responsabil.", a declarat Firea, preluată de Agerpres, la România TV.

Firea a mai adăugat că în funcţia de Primar General al Capitalei va avea treabă de dimineaţă până seara şi nu vrea să mai "devieze" nici către alte funcţii politice, nici către alte preocupări.

La rândul său, Liviu Dragnea, a precizat că nu se teme că Gabriela Firea îi va lua locul în fruntea partidului.

"Am fost şi sfătuit în ce priveşte Primăria Capitalei în perioada de dinainte de a anunţa oficial decizia mea de a o numi pe doamna Firea, că nu e bine să o pun pe Gabi Firea, mulţi oameni de bine mi-au spus asta şi din interior şi din exterior, cu tot felul de argumente de genul că nu are cum să câştige o femeie la Bucureşti, Gabi Firea nu poate fi bună ca primar, nu poate convinge cetăţenii, dacă ajunge primar o să îmi ia locul, o să devină un centru de putere în partid. (...) Mie nu mi-e teamă de asta, am vrut să adun în jurul meu oameni buni, puternici. Nu există aşa ceva, că Gabi Firea o să îmi ia locul.", a declarat Dragnea.

Reamintim că pe fundalul candidaturii Gabrielei Firea la primărie, în presă s-a opinat că Firea are ambiţii uriaşe, ţintind într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat inclusiv preşedinţia României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne