Iohannis, despre cum va influenţa etnicitatea sa voturile românilor la prezidenţiale

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, posibil prezidenţiabil din partea alianţei PNL-PDL, a declarat duminică, la Pro Tv, că în opinia lui etnia sa germană nu îi va crea probleme în a atrage voturile românilor la alegerile prezidenţiale.

"Eu cred că în momentul în care se află PNL şi dreapta românească acum este nevoie de un candidat (...) care este şi cunoscut, şi relativ bine profilat, care să aibă o încredere rezonabilă din partea electoratului şi care să fie dispus să se implice în lupta politică. Este posibil ca eu să fiu acest candidat. Am discutat cu colegii din partid acest aspect nou, fiindcă este o situaţie nouă cu care ne confruntăm şi, de comun acord, am ajuns la concluzia că aş fi o soluţie", a declarat Iohannis.

Vorbind despre etnia sa germană, Iohannis este de părere că aceasta nu reprezintă un impediment, adăugând că alegerea sa ca primar al Sibiului a demonstrat că românii au acceptat faptul că este etnic german, iar unii chiar au crezut că este bine aşa.

"Etnicitatea nu trebuie să fie definitorie şi exerciţiul de la Sibiu ne-a arătat că românii au acceptat faptul că sunt etnic german, iar unii chiar au crezut că este bine aşa. Nu putem însă să extrapolăm de la unu la unu, de la Sibiu la întreaga Românie. (...) Eu sunt cetăţean român convins şi sunt etnic german, iar etnicitatea este un factor acceptat în România. Nu cred că va fi un impediment", a precizat Klaus Iohannis.