Iohannis dă undă verde pentru urmărirea penală a lui Petre Tobă

Şeful statului şi-a dat girul pentru demararea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Interne, acuzat că ar fi încercat să ascundă sub preş nereguli grave care au avut loc la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă în perioada în care la şefia MAI se afla Gabriel Oprea.
Loredana Diacu
08.09.2016

alte articole

Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.09.2016

Procurorii anticorupţie au "dezlegare" de la şeful statului să înceapă urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Petre Tobă, acuzat de favorizarea infractorului în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.", informează Preşedinţia.

Reamintim că procurorii DNA au cerut joi aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de ministrul de Interne Petre Tobă, în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), dosar în care ministrul este acuzat de favorizarea infractorului. Conform DNA, în calitate de ministru de Interne, Tobă ar fi refuzat declanşarea procedurii de declasificare parţială a unor documente a căror încălcare constituie abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor