Tăriceanu, despre noul ministru de Interne: "Pentru mine este un nimeni!"

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat miercuri numirea noului ministru de Interne, Dragoş Tudorache, susţinând că acesta este "un nimeni."

"Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni, nu comentez nimic. Nu am auzit de el, nu ştiu de unde este, de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles, nu este o persoană cunoscută. Nu mă surprinde numirea pentru că, din ce am citit prin presă, am înţeles că face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Cioloş. Având în vedere şi opţiunile politicile ale unora din membrii Cabinetului - am înţeles că Pâslaru şi am înţeles că mai este încă unul care au deja opţiuni politice - numirea de la Ministerul de Interne se înscrie în aceeaşi linie şi Guvernul aşa zis tehnocrat devine pe zi ce trece tot mai puţin tehnocrat şi tot mai mult politic.", a declarat Tăriceanu, conform comunicatului de presă remis de Senat Epoch Times.

Reamintim că Dragoş Tudorache, personaj cu un CV impresionant, ia locul lui Petre Tobă, demisionat la scurt timp după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în dosarul privind faptele de corupţie de la DIPI - fostul Doi şi'un sfert.

De formaţie judecător, Dragoş Tudorache a profesat ca magistrat în Galaţi, în perioada 1997-2002, după care a lucrat pentru ONU şi Comisia Europeană. Anterior numirii sale în Guvern, Tudorache era şef de unitate, Coordonare şi Strategie, Direcţia Generală pentru Afaceri Interne şi Migraţie, Comisia Europeană, Bruxelles, Belgia.

Potrivit gândul.info, Tudorache a mai ocupat funcţia de ministru interimar al Comunicaţiilor până la numirea lui Sorin Buşe, fiind considerat „omul de încredere“ al premierului Dacian Cioloş.

CV-ul lui Dragoş Tudorache poate fi accesat aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne