Iohannis: „Corupţia ucide! E foarte important ca lupta anticorupţie să continue în forţă”

Corupţia înseamnă sărăcie, stagnare, dispreţ pentru cetăţeni, dispreţ pentru lege, a opinat Iohannis, cerându-le românilor să se prezinte la vot, pentru ca lupta contra corupţiei să continue.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, de Ziua Internaţională a luptei anticorupţie, că îşi doreşte o Românie fără corupţie şi i-a îndemnat pe români să iasă la vot, pentru ca lupta împotriva acestui flagel să continue.

„Astăzi, 9 decembrie, se sărbătoreşte în întreaga lume Ziua Internaţională a Luptei împotriva Corupţiei.

Corupţia înseamnă sărăcie. Corupţia înseamnă stagnare. Corupţia înseamnă dispreţ pentru cetăţeni, dispreţ pentru lege. Cum am mai spus o dată, corupţia ucide.

De aceea, îmi doresc o Românie fără corupţie. De aceea, am spus de fiecare dată că eu sprijin lupta anticorupţie. De aceea, cred că este foarte important ca în România lupta anticorupţie să continue în forţă.

Apreciez în mod deosebit activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a celor care şi-au făcut datoria pentru ca astăzi România să nu mai figureze pe lista ţărilor corupte, ci să fie un exemplu de acţiune şi determinare în lupta anticorupţie.

Lupta anticorupţie trebuie să continue până când respectarea legii şi corectitudinea devin normalitate, devin regulă, până când construim o societate care ea însăşi nu mai suportă, nu mai tolerează corupţia. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar este important să continuăm, şi, ca să continuăm bine, este nevoie să votăm.

Vă aştept duminică la vot! Vă doresc o zi bună!”, a transmis şeful statului.