Iohannis, mesaj pentru naţiune: Mergeţi la vot!

Şeful statului a caracterizat campania electorală ca fiind una liniştită şi şi-a exprimat speranţa că, dacă partidele şi candidaţii n-au făcut-o, poate va reuşi el să stârnească în români emoţia necesară pentru ca aceştia să iasă la vot.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

"Dragi români mergeţi la vot. E un drept greu câştigat în decembrie 89. Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru", le-a transmis joi preşedintele Iohannis românilor.

Prezent la simpozionul naţional „Tradiţii, prezent şi perspective ale constituţionalismului românesc”, dedicat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituţiei din 8 decembrie 1991, şeful statului a ţinut să adreseze, prin intermediul presei, un apel de mobilizare la vot, cerându-le cetăţenilor ţării să nu îi lase pe alţii să decidă în locul lor.

"Am un mesaj foarte important pentru naţiune. Dragi români mergeţi la vot. Mergeţi, la vot, e un drept greu câştigat în decembrie 89. Mergeţi la vot şi nu lăsaţi pe altcineva să hotărască în locul vostru. Dacă simpatizaţi cu un partid mergeţi şi îl votaţi. Dacă nu v-aţi hotărât încă, gândiţi-vă bine dar mergeţi şi votaţi. Dacă vă enervează toţi politicienii, mergeţi şi votaţi, vă aştept duminică la vot. Este ţara noastră, este România noastră, nu lăsaţi pe altul să decidă în locul vostru”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă vreun candidat a reuşit să provoace, în această campanie, emoţia necesară pentru a-i scoate pe români la vot, Iohannis a răspuns că asta se va vedea şi că poate provoacă el acea emoţie. Întrebat cum va face asta, Iohannis a răspuns: "Păi, de exemplu, adresându-mă românilor. Este foarte important ca oamenii simpli să vadă că preşedintele vrea să se meargă la vot, cred că aceasta este rolul meu în această campanie şi de aceea repet, mergeţi la vot!"

Întrebat cu cine va vota, Iohannis a evitat un răspuns clar, răspunzând doar că "este un partid de care sunt convins” şi că ar putea anunţa duminică sau luni ce partid a ales.