Traian Băsescu: Băieţi, cântaţi la altă masă aria "penalului - victimă"

Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)
Andrei Pricopie
02.12.2016

Mai mulţi politicieni "penali", printre care şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier, Victor Ponta sau liderul PSD, Liviu Dragnea, nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis la parada militară şi la recepţia de Ziua Naţională. Spre nemulţumirea "zurbagiilor din politica autohtonă" Traian Băsescu nu s-a aflat printre cei care au primit interdicţie.

"Băieţi, cântaţi la altă masă aria "penalului victimă". Bag de seamă că o gaşcă întreagă de zurbagii din politica autohtonă, în frunte cu Victor Viorel Ponta, încearcă să se victimizeze că nu au fost invitaţi de Iohannis la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională. Marea întrebare a zurbagiilor este 'de ce a fost invitat Băsescu şi noi nu, că şi Băsescu este penal ca şi noi'", a comentat Traian Băsescu pe pagina lui de Facebook.

Fostul preşedinte i-a invitat pe "dragii" lui "zurbagii" să ia notă de următoarea realitate:

1. Nu am niciun dosar penal trimis în instanţă.

2. Nu sunt inculpat în niciun dosar penal nou sau dintre cele în care anterior se dăduse NUP pentru inexistenţa faptei (nu pe imunitate), dar redeschise de Parchetul General prin grija procurorilor Niţu şi Sutiman.

3. De la redeschiderea dosarelor, am răspuns tuturor solicitărilor procurorilor, avocatul meu a asistat la toate audierile de martori şi trebuie să vă spun că, în dosare (achiziţie apartament Mihăileanu în anul 2002 şi achiziţie teren în 2000), nu a intervenit nimic nou care să justifice inculparea mea sau nemenţinerea soluţiilor de NUP date, iniţial, de Parchetul General. Vă asigur că, dacă existau elemente noi, procurorii nu ar fi ezitat să mă inculpe, deoarece acesta a şi fost obiectivul redeschiderii dosarelor.

4. Faptul că Parchetul General tergiversează reînchiderea dosarelor nu are o explicaţie decât în realităţi pe care azi mă abţin să le exprim.

"Aşa că, dragilor, dacă vreţi să cântaţi aria "penalului victimă", cântaţi-o la altă masă, nu la masa mea, pentru că eu nici nu sunt inculpat şi nici trimis în judecată în dosare penale", a concluzionat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor