Godină, mai popular decât Iohannis şi Cioloş. Poliţistul, ales pe lista personalităţilor care definesc Europa

Mai mult decât politicienii şi afaceriştii, "poliţistul cinstit" Marian Godină este personalitatea care defineşte România, consideră politico.eu.
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!”
Coperta cărţii poliţistului Marian Godină, “În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” (romania-insider.com)

Poliţistul Marian Godină a fost ales de publicaţia Politico.eu pe lista personalităţilor care definesc Europa. Alături de Godină, pe listă se regăsesc nume precum Sadiq Khan (United Kingdom), Frauke Petry (Germany), Federica Mogherini (Italy) dar şi Recep Tayyip Erdogan (Turkey) şi, bineînţeles, nelipsitul George Soros.

"Aseară, la Bruxelles, am participat la "Politico 28", un eveniment în cadrul căruia a fost prezentată lista cu cei “28 de oameni din 28 de ţări, care configurează, agită şi răscolesc Europa”. M-am simţit onorat să aflu că, din România, cei de la Politico m-au ales pe mine", scrie, pe pagina sa de socializare, cunoscutul poliţist.

Potrivit Hotnews, Godină a fost selectat pe lista Politico.eu pentru curajul de a demasca presiunile la care l-au supus şefii săi din poliţia braşoveană când a amendat o personalitate locală pentru încălcarea legislaţiei rutiere. Autorii topului remarcă atât curajul poliţistului de a dezvălui presiunile într-o ţară care se luptă cu corupţia, cât şi talentul său literar exprimat atât pe contul de Facebook, cât şi în cele două cărţi publicate până acum.