Dragnea se plânge: "Pentru prima dată de Ziua Naţională, nu s-a aplaudat"

Dragnea i-a acuzat pe oficialii statului că "s-au izolat de români" şi că prin măsurile de securitate dispuse au sădit frica în participanţii la parada de 1 Decembrie. Liderul PSD a mai susţinut că SPP a fost informat că el şi Firea vor fi înconjuraţi de oameni din Voluntari înarmaţi cu bâte.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat , la România TV că joi, pentru prima ora în istorie, la parada de Ziua Naţională nu s-a aplaudat, căci oamenilor le-a fost frica din cauză că sunt "filaţi şi filmaţi" de SPP. Dragnea a mai acuzat "filtrele nenorocite" ale forţelor de securitate şi a lansat un atac voalat la adresa "autorităţilor statului" care s-au izolat de români.

"Românii n-au fost dezbinaţi astăzi, au fost foarte uniţi. În schimb, a fost un grup care s-a izolat, şi care erau destul de stingheri acolo, şi care au stabilit un sistem de protecţie şi de control depărtându-se foarte mult de români. Dar de ce le era frică de români? Vorbim de autorităţi ale statului român. Cum să le fie frică de români? Românii sunt oameni paşnici. (...) Pentru prima dată de Ziua Naţională, nu s-a mai aplaudat când a trecut parada militară. Şi noi am întrebat la un moment dat ce se întâmplă. Mi-a spus o doamnă: Mi-e frică să şi aplaud. Cu toţii am auzit că ne filmează, că ne filează, că aşa a zis SPP-ul — că vor fi filmaţi toţi care stau în jurul nostru, vor fi filaţi, vor fi înregistraţi. (...) Pe de altă parte, aceste filtre nenorocite, mult prea dure, copii controlaţi, mame controlate şi în poşetă... Bun, dacă ai hotărât să te îndepărtezi atât de mult de români, e decizia ta dar, totuşi, dacă ai făcut acest filtraj, pune suficienţi oameni ca să facă asta. Şi, dincolo de asta, au şi îndrăznit să spună oamenilor care erau din ce în ce mai nervoşi: "Primăria a organizat asta, Primăria a predat amplasamentul". Nici măcar nu-şi asumă lucrul ăsta", a susţinut preşedintele PSD.", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la România TV.

Aflat printre politicienii care n-au fost invitaţi în tribuna oficială, pe motiv de dosar penal, Dragnea a mai susţinut că SPP-ul ar fi informat că în jurul său şi al Gabrielei Firea vor fi aduşi oameni din Voluntari, pregătiţi cu bâte, pentru a produce ambuscade.

"Ieri dimineaţă, la şedinţa care a avut loc de organizare, unde a fost invitată şi Primăria, SPP-ul a spus că au informaţii că în jurul meu şi al lui Gabi Firea vor fi o mie de oameni aduşi de la Voluntari, care vor fi pregătiţi cu bâte şi să producă ambuscade. Lângă noi era un domn de la Bistriţa-Năsăud care cânta foarte frumos, care este artist, nişte copii, nişte mame şi nişte oameni obişnuiţi. N-a fost niciun fel de aranjament.", a declarat Dragnea.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost unul dintre politicienii pe care Iohannis nu i-a invitat să asiste la parada din tribună oficială, motivul fiind că liderul PSD are dosare penale. Odată lăsat pe dinafară evenimentelor oficiale - la fel ca Tăriceanu, Ponta şi alţi politicieni cu dosar penal - Dragnea a început să-l acuze pe Iohannis că este un factor de învrăjbire între români.