Iohannis: alianţa PSD-ului cu Tăriceanu, "o persoană fizică autorizată politic" o "poveste hilară"

Preşedintele PNL Klaus Iohannis
Preşedintele PNL Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Refacerea USL-ului în urma unei alianţe a cu Tăriceanu, "o persoană fizică autorizată politic" este o poveste hilară, a declarat vineri Klaus Iohannis, precizând că, din punct de vedere juridic, USL a murit.

"Este imposibil şi - poate aţi observat că m-aţi făcut să râd - este o poveste pe care o tot ţine aşa la cald domnul Ponta. USL este de domeniul trecutului, a murit, nu mai există. Prin denunţarea USL de către noi (PNL n.r.) nu mai poate să existe USL", a declarat la RFI candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, întrebat dacă este posibilă refacerea USL din punct de vedere juridic.

Comentând natura unei potenţiale alianţe între Ponta şi Tăriceanu, Iohannis a adăugat că actualul şef al Senatului, pe care Victor Ponta a declarat că vrea să-l facă premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, este doar o persoană fizică autorizată politic, partidul său ne-existând:

"Acea poveste că domnul Ponta reface USL cu domnul Tăriceanu, păi daţi-mi voie să vă spun: domnul Tăriceanu este un fel de PFA politic, o persoană fizică autorizată în politic. Nu există acel partid politic al domnului Tăriceanu, deci poate domnul Ponta să refacă orice vrea cu persoana sau cu politicianul Tăriceanu. Altceva nu are şi cred că este o chestiune destul de hilară ca un mare partid precum PSD să facă alianţă cu o persoană fizică autorizată politic", a precizat Iohannis, citat de Mediafax.

Reamintim că, pe lângă faptul că USL-ul nu se poate reface decât între aceleaşi partide (ori PNL-ul exclude categoric o alianţă cu PSD) nici ideea unui USL2 nu pare deloc fezabilă, având în vedere că partidul condus de Tăriceanu nici măcar n-a devenit oficial un partid liberal. Formaţiunea şefului Senatului este un partid de apartament din Braşov, pe nume Partidul Naţional al Mediului, care şi-a schimbat numele şi statutul pentru a deveni Partidul Liberal Reformator. Tribunalul Bucureşti a respins pe 22 septembrie a.c. solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic.

De altfel, Tăriceanu a candidat la preşedinţie ca independent, sprijinit de un partid care nu există încă, cel puţin nu ca partid liberal, PLR nefiind încris în Registrul Partidelor Politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne