Intesa Sanpaolo Bank a preluat prin absorbţie activele CR Firenze România

Intesa Sanpaolo Bank. (Dave Yoder / Bloomberg via Getty Images)
Epoch Times România
02.10.2012

Intesa Sanpaolo Group a finalizat, la 1 octombrie, fuziunea subsidiarelor bancare din România ale Intesa Sanpaolo Bank şi CR Firenze, potrivit unui comunicat transmis marţi.

Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va acţiona în continuare pe piaţă în urma preluării prin absorbţie a activelor CR Firenze România.

În urma acestei fuziuni, prima de pe piaţa locală în ultimii cinci ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o reţea naţională de 90 de unităţi, cu circa 1.000 de angajaţi şi active totale de peste 5 miliarde lei.

„Intesa Sanpaolo a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume în urma unor fuziuni succesive. Grupul nostru este printre primii jucători în multe din pieţele din Europa Centrală şi de Est, iar România rămâne în continuare una dintre pieţele cu potenţial semnificativ de creştere pentru banca noastră. Vom căuta în continuare cele mai bune soluţii financiare pentru realizarea proiectelor clienţilor noştri din România”, a declarat Ezio Salvai, director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank va acţiona în continuare pe piaţa locală ca o bancă universală, cu produse şi servicii destinate segmentelor retail, IMM şi corporate. Clienţii băncii au acces la o gamă largă de produse şi servicii la nivel local, dar şi în cadrul reţelei internaţionale a Grupului Intesa Sanpaolo.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internaţionale, printre liderii din Europa, ce oferă servicii pentru 20 milioane de clienţi. Grupul este prezent în Europa Centrală şi de Est, în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, cu peste 1.500 de unităţi ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce operează în 12 ţări din regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor