Interesele Bulgariei, mai importante decât decizia internaţională cu privire la sancţionarea Rusiei

(STR / AFP / Getty Images)
P. P.
30.03.2014

Ministrul de Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, a declarat, sâmbătă, că nu este în interesul ţării sale să respecte decizia internaţională cu privire la sancţionarea Rusiei, notează novinite.

”Nu merită să iei o poziţie clară pentru sau împotriva potenţialelor sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Vigenin.
Uniunea Europeană a îngheţat de curând negocierile pe tema proiectului South Stream cu privire la construcţia unei noi conducte de gaze prin sudul Europei, inclusiv prin Bulgaria.

”În acest moment, Bulgaria nu are altă alternativă pentru transportul de gaze. Din acest moment, în orice poziţie luăm (faţă de Rusia), trebuie să ţinem cont de acest lucru”, a adăugat Vigenin.

Joi, cu ocazia rezoluţiei propusă de Organizaţia Naţiunilor Unite cu privire la legalitatea referendumului din Crimeea, Rusia ar fi ameninţat cu represalii mai multe state din Europa de Est şi Asia Centrală, conform diplomaţilor ONU.

Metodele de presiune folosite de Moscova ar include stoparea furnizării de gaze naturale, încheierea relaţiilor economice şi expedierea muncitorilor imigranţi din Rusia.

Mai multe state, printre care şi multe membre UE, sunt precaute când vine vorba de sancţiuni majore împotriva Rusiei, a subliniat ministrul de Externe.

În acest moment de criză este nevoie de un comportament raţional, nu de unul emoţional, a adăugat diplomatul bulgar.

Bulgaria este al treilea stat european, pe lângă Elveţia şi Germania, care recunoaşte în mod deschis că va evita să adopte sancţiuni sesizabile la adresa Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor