Întâlnire de taină Băsescu - Ponta - Antonescu, la Senat. Ce s-a discutat

Cei trei "mari", Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit marţi seară, în jurul orei 20.00, în biroul preşedintelui Senatului. Politicienii au discutat despre mai multe subiecte aflate pe lista celor cu importanţă ridicată în această perioadă.
Traian Băsescu, întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
23.01.2013

Cei trei "mari", Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit marţi seară, în jurul orei 20.00, în biroul preşedintelui Senatului. Politicienii au discutat despre mai multe subiecte aflate pe lista celor cu importanţă ridicată în această perioadă.

În acest sens, printre subiectele discutate s-au numărat raportul privind Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare (MCV) pe Justiţie, care urmează să fie publicat pe 30 ianuarie, combaterea terorismului, dar şi comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare, lucru care, dacă ar fi pus în practică, ar duce la scurtarea cu câteva luni a mandatului preşedintelui Traian Băsescu.

Vestea întrevederii celor trei a fost anunţată iniţial de către jurnalistul Radu Tudor ("Jurnalul naţional"), pe blogul său personal, apoi informaţia a fost confirmată de preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-o declaraţie dată pentru gândul.info.

"Întâlnirea a avut loc ieri la Senat, la solicitarea domnului Băsescu. Printre subiectele abordate au fost MCV şi legislaţia aferentă. Subiectul alegerilor prezidenţiale a fost un subiect colateral", a mărturisit preşedintele PNL.

Se pare că premierul este cel care a făcut propunerea privind comasarea alegerilor, iar în replică, preşedintele Traian Băsescu ar fi precizat că este de acord în principiu, dar că trebuie purtate şi alte discuţii pe această temă.

Combaterea terorismului, în urma atentatului din Algeria, a fost alt subiect important la discuţii, în ceea ce priveşte domeniul securităţii naţionale.

Urmează o a treia întâlnire?

Pentru stabilirea clară a unui calendar pentru toate evenimentele politice abordate, la finalul discuţiilor, cei trei lideri ar fi convenit să aibă o a treia întâlnire.

Administraţia Prezidenţială nu a comentat aceste informaţii în cursul zilei de miercuri.

La mijlocul lunii decembrie, imediat după alegerile parlamentare, preşedintele României a mai avut o întâlnire informală cu cei doi lideri ai USL.

Tot în cursul zilei de miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posiblitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, odată cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Apoi, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, a declarat că Traian Băsescu nu are o poziţie oficială privind propunerea premierului Ponta.

Zgonea: Am participat la întâlnirea cu Băsescu, s-a discutat pe MCV

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat miercuri că a participat la întâlnirea de marţi seară cu şeful statului, alături de Victor Ponta şi de preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Zgonea a precizat că discuţia s-a referit la MCV şi că, atât el, cât şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au promis că vor adopta, în procedură de urgenţă, săptămâna viitoare, proiectul de lege privind degrevarea instanţelor, potrivit recomandării din MCV.

"Da, am participat. Pentru MCV a fost făcută discuţia. Şi eu şi Crin Antonescu am promis că săptămâna viitoare, de urgenţă, vom trece aceast proiect de lege - degrevarea instanţelor - pentru a elimina o recomandare pe care MCV ne-o făcea în ultimul text care a fost trimis către România", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai afirmat că modificările aduse la Statutul parlamentarilor au fost făcute tot în concordanţă cu recomandările din MCV.

"Şi modificările care au fost făcute la Statut au fost tot în concordanţă cu aceste recomandări din MCV care criticau Parlamentul pentru dispoziţii neunitare în materia analizei imunităţilor şi a conflictului de interese", a mai declarat Zgonea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor