Senat: Dan Voiculescu a depus jurământul de parlamentar. Crin Antonescu: Acum suntem toţi

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Validarea mandatului de senator presupune validarea alegerii senatorului, precum şi depunerea jurământului de către acesta, conform Regulamentului Senatului.

Dan Voiculescu a câştigat un mandat de senator în colegiu 8 din circumscripţia 42 Bucureşti în urma alegerilor din 9 decembrie 2012.

Creatorul PC a depus jurământul în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional.

"Acum suntem toţi", a precizat preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după depunerea jurământului.

Apoi, Antonescu a anunţat că numărul total de membri ai acestei Camere legislative este 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

La data de 8 ianuarie, premierul Victor Ponta declarase că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost greşită şi a arătat că politicianul "nu e senator", întrucât nu a depus încă jurământul.

În urma depunerii jurământului, Dan Voiculescu va fi judecat din nou de către magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne