Influencerul folosit de Elon Musk pentru a ataca România admite public că Călin Georgescu e pro-rus

Călin Georgescu (Facebook/calingeorgescuro)
Loredana Diacu
29.03.2025

Mario Nawfal, influencer cunoscut în România după ce a început să preia şi să răspândească mesajele lui Călin Georgescu, Andrew Tate, şi folosit de personaje de Elon Musk pentru a-şi distribui teoriile despre „sistemul nedemocratic” din ţara noastră, scrie, într-o postare, că Georgescu este "pro-rus"

Ulterior, probabil tras de mânecă asupra faptului că a fi pro-rus nu este un compliment în România, Nawfal a şters postarea - postare în care critică faptul că România a decis să cumpere o corvetă pentru a-şi întări prezenţa în Marea neagră - , semnalează jurnalistul Costin Andrieş.

Mario Nawfal, influencerul distribuit constant de Elon Musk cu postări care acuză fraudarea alegerilor din România, s-a întâlnit la Moscova cu Alexander Dughin, ideologul lui Putin, şi Konstantin Malofeev, oligarh rus aflat sub sancţiuni occidentale, scria recent G4Media.

Fotografiile în care Nawfal apare alături de Dughin au fost postate pe 12 martie de oligarhul Malofeev pe contul de Vkontakte, reţeaua de socializare rusească.

„O delegaţie de bloggeri conservatori de limbă engleză, printre care Andrew Napolitano, expertul militar Larry Johnson şi gazda emisiunii „69 Minutes” de pe X Network, Mario Nawfal, a vizitat gimnaziul nostru Sfântul Vasile cel Mare. După vizită, profesorul Alexander Dugin şi cu mine am vorbit cu ei sub forma unui interviu”, a scris Malofeev pe reţeaua rusă de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor