Incendiu la un alt spital important din ţară

.
. (Realitateadecluj.ro)

Un nou incendiu s-a produs, duminică, în una din unităţile spitaliceşti din ţară, de data aceasta în Cluj. Este vorba despre Spitalul CFR din Cluj, unde, potrivit Realitatea de Cluj, focul a izbucnit în una din băile spitalului. Din fericire, toate persoanele au fost evacuate la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Potrivit sursei citate, din primele informaţii, incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică. Pompierii au reuşit să stingă focul rapid, iar saloanele din zonă au fost eliberate pentru a aerisi încăperea.

Incendiul s-a produs pe Secţia Interne, unde erau 11 persoane, atât pacienţi, cât şi cadre medicale.

„În data de 22.11.2020, la ora 6.43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat în toaleta de la etajul 1 al secţiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acţionat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii şi evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al corpului interne al spitalului. Trei pacienţi au fost evacuaţi iar alţi pacienţi au fost relocaţi în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat şi degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2020, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie – extindere în regim D P M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50000 lei.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, a transmis ISU Cluj.