Incendiu la un alt spital important din ţară

.
. (Realitateadecluj.ro)

Un nou incendiu s-a produs, duminică, în una din unităţile spitaliceşti din ţară, de data aceasta în Cluj. Este vorba despre Spitalul CFR din Cluj, unde, potrivit Realitatea de Cluj, focul a izbucnit în una din băile spitalului. Din fericire, toate persoanele au fost evacuate la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Potrivit sursei citate, din primele informaţii, incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică. Pompierii au reuşit să stingă focul rapid, iar saloanele din zonă au fost eliberate pentru a aerisi încăperea.

Incendiul s-a produs pe Secţia Interne, unde erau 11 persoane, atât pacienţi, cât şi cadre medicale.

„În data de 22.11.2020, la ora 6.43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat în toaleta de la etajul 1 al secţiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acţionat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii şi evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al corpului interne al spitalului. Trei pacienţi au fost evacuaţi iar alţi pacienţi au fost relocaţi în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat şi degradarea zugrăvelii din grupul sanitar. Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2020, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie – extindere în regim D P M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50000 lei.

La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, a transmis ISU Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură