Înalta Curte a exclus interceptările făcute de SRI într-un dosar în care sunt judecaţi apropiaţii lui Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a exclus interceptările făcute de Serviciul Român de Informaţii într-un dosar în care sunt judecaţi apropiaţi ai preşedintele PSD Liviu Dragnea, printre care şi primul patron TelDrum.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Curtea Supremă a decis excluderea a zeci de interceptări şi filaje din dosarul în care sunt implicaţi primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fişcuci, şi cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecaţi pentru evaziune fiscală. Decizia magistraţilor este definitivă, relatează ziare.com.

Sentinţa prin care s-au exclus interceptările a fost luată în faza de Cameră Preliminară, pe 27 septembrie, înaintea începerii procesului. Excepţia a fost ridicată de avocatul lui Adrian Simionescu.

Practic, Înalta Curte a desfiinţat circa 10 încheieri de şedinţe date tot de ICCJ în 2014, prin care erau puse în executare mai multe măsuri de supraveghere tehnică.

Procurorii DNA trebuie să excludă aceste probe până la primul termen al procesului, care este 9 noiembrie.

Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Lucia Rog si Luciana Mera, potrivit unor surse din magistratura.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne