Înalta Curte a exclus interceptările făcute de SRI într-un dosar în care sunt judecaţi apropiaţii lui Dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a exclus interceptările făcute de Serviciul Român de Informaţii într-un dosar în care sunt judecaţi apropiaţi ai preşedintele PSD Liviu Dragnea, printre care şi primul patron TelDrum.
Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Curtea Supremă a decis excluderea a zeci de interceptări şi filaje din dosarul în care sunt implicaţi primul patron al firmei Tel Drum, Marian Fişcuci, şi cumnatul acestuia, fostul deputat PSD Adrian Simionescu, judecaţi pentru evaziune fiscală. Decizia magistraţilor este definitivă, relatează ziare.com.

Sentinţa prin care s-au exclus interceptările a fost luată în faza de Cameră Preliminară, pe 27 septembrie, înaintea începerii procesului. Excepţia a fost ridicată de avocatul lui Adrian Simionescu.

Practic, Înalta Curte a desfiinţat circa 10 încheieri de şedinţe date tot de ICCJ în 2014, prin care erau puse în executare mai multe măsuri de supraveghere tehnică.

Procurorii DNA trebuie să excludă aceste probe până la primul termen al procesului, care este 9 noiembrie.

Decizia a fost data de un complet format din judecatorii Lucia Rog si Luciana Mera, potrivit unor surse din magistratura.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.