Înainte de Congresul Partidului are loc o represiune în plină forţă asupra Falun Gong

Avocatul de drepturile omului Jiang Tianyong. Jiang a observat o înrăutăţire a persecuţiei împotriva aderenţilor Falun Gong anul acesta, înaintea începerii Congredului al 18-lea al Partidului
Avocatul de drepturile omului Jiang Tianyong. Jiang a observat o înrăutăţire a persecuţiei împotriva aderenţilor Falun Gong anul acesta, înaintea începerii Congredului al 18-lea al Partidului (The Epoch Times)

Ţian Xiaoping, o practicantă Falun Gong în vârstă de 51 de ani, a fost trimisă la închisoare timp de 14 ani în luna mai. Poliţia a prins-o în noiembrie anul trecut, după ce ea şi alte câteva persoane au vizitat casa familiei unui alt practicant, care a fost ucis. Sentinţa ei a fost una din cele mai dure din campania de 13 ani împotriva practicii şi a făcut parte dintr-o intensificare a campaniei împotriva Falun Gong din acest an, pe măsură ce Partidul Comunist se pregăteşte pentru cel de-al 18-lea Congres.

Jiang Tianyong, un avocat chinez pentru drepturile omului, a remarcat: "În ultimul timp, persecuţia împotriva Falun Gong a devenit şi mai severă", a scris el pe Twitter în luna august.

"După întâlnirea Beidaihe," a spus el, referindu-se la o adunare secretă a Partidului Comunist la malul mării, care a avut loc la sfârşitul verii, "au existat un număr foarte mare de cazuri penale cu sentinţe foarte lungi." El a enumerat sentinţe de 10, 11, 13 şi 14 ani pentru practicanţii disciplinei de meditaţie. "Este o adevărată nebunie."

Pe măsură ce Partidul Comunist face pregătiri minuţioase pentru cel de-al 18-lea Congres Naţional, care va avea loc pe 8 noiembrie şi când o nouă serie de cadre va fi inaugurată pentru a conduce ţara pentru încă un deceniu, multe grupuri despre care se presupune că ar reprezenta o provocare la adresa "stabilităţii" partidului au fost vizate printr-o mobilizare masivă a forţelor de securitate.

Aceasta include avocaţi publici, petiţionari, activişti de toate tipurile şi practicanţi Falun Gong, care practică o formă de meditaţie prin mişcare lentă şi trăiesc după principiile adevăr, compasiune şi toleranţă.

Congresul ca "scuză"

Campania împotriva Falun Gong a început în anul 1999, dar activităţile anti-Falun Gong şi severitatea cu care acestea sunt efectuate se pare că au fost intensificate în acest an.

O revizuire a site-urilor regimului chinez de la diferite niveluri departamentale şi administrative din ţară prezintă o campanie concertată, care se extinde la cartiere şi blocuri de apartamente, pentru a identifica şi a ataca practicanţii Falun Gong înainte de cel de-al 18-lea Congres al Partidului şi în numele congresului.

Dar conform lui Levi Browde, directorul executiv al Centrului de Informare Falun Dafa, forţele de securitate ale partidului se folosesc de ideea "protejării" evenimentului ca de o scuză pentru a persecuta Falun Gong şi a încerca reînvierea campaniei.

"Este foarte dificilă menţinerea continuă a unei campanii timp de 12 sau 13 de ani", a spus el. "De aceea ei au împărţit-o în campanii mici, fiind o modalitate de a-i da o nouă formă, noi obiective şi a o continua. Congresul nu este diferit. "

Aşa cum a fost cazul Jocurilor Olimpice şi altor evenimente majore din China, evenimentul a devenit pur si simplu o modalitate de a "avansa obiectivul pe termen lung împotriva Falun Gong, care este eliminarea sa", a afirmat el. "Mărturie stau pedepsele lungi cu închisoarea. Dacă preocuparea principală ar fi fost siguranţa congresului, atunci ei ar fi arestat practicanţii şi i-ar fi eliberat ulterior, nu le-ar fi dat sentinţe de 14 ani de închisoare. "

Autorităţile de partid mobilizează voluntari pentru a instiga verbal populaţia şi şi-au intensificat propaganda anti-Falun Gong. Actualmente se desfăşoară o supraveghere intensivă, iar forţele de securitate comuniste aplică metode violente de modă veche celor pe care îi fac prizonieri. A fost raportată moartea mai multor persoane din cauza torturii.

Suprimarea din toată ţara

Site-urile chineze de stat arată că această campanie se desfăşoară în toată ţara, începând din marile oraşe, cum ar fi Beijingul, până în locurile obscure, cum ar fi biroul de difuzare din judeţul Yuhuan, în oraşul Taizhou, provincia Zhejiang.

În teleconferinţele şi videoconferinţele cu cadrele din forţele de securitate din toată ţara, suprimarea Falun Gong este listată ca unul dintre "punctele proeminente " şi o parte din "munca de control" necesară pentru o bună desfăşurare a congresului.

Falun Gong este marcat ca un "element instabil", probabil din cauza rezistenţei grupului la persecuţia de peste 13 ani. Cum ar putea de fapt practicanţii Falun Gong să perturbe cel de-al 18-lea Congres nu este specificat în nici unul din directivele de securitate.

În Districtul Haidian din Beijing, care găzduieşte mulţi intelectuali şi disidenţi, Falun Gong a fost vizat înainte de congres ca parte a unei campanii de transformare în curs de desfăşurare ce durează de trei ani. În 2009, Partidul a lansat un program de convertire ideologică în valoare de miliarde de dolari, folosind tortura şi violenţa, pentru a aresta şi îndoctrina practicanţii Falun Gong, program ce continuă în acest an.

Activităţi anti-Falun Gong au fost integrate şi în alte proiecte sociale de control. Administraţia Generală de Presă şi Publicare, un birou cheie de cenzură, a inclus o represiune împotriva Falun Gong în luna septembrie, ca parte a campaniei sale "anti-pornografie".

Supravegherea acerbă

Mobilizarea anti-Falun Gong include un accent pe supravegherea intensivă din unele zone. Un document al Securităţii Publice din Gangshang, o localitate mică cu aproximativ 60.000 de oameni din provincia Jiangsu, conţine instrucţiuni explicite cu privire la ce anume să se afle.

Documentul, care se adresează "fiecărei unităţi de lucru" din oraş, stipulează că unităţile publice de securitate trebuie să "utilizeze o abordare gen năvod" pentru a găsi toţi practicanţii Falun Gong. Informaţiile care ar trebui descoperite "includ canalele lor de transmisie, activităţile lor, numărul de persoane, de câte ori se adună, mediile lor familiale, situaţiile lor economice, educaţia şi nivelul lor cultural, experienţele lor de viaţă, temperamentele lor individuale, motivaţia pentru practicarea Falun Gong" şi aşa mai departe.

"Nicio singură gospodărie" nu va fi exclusă în această activitate de colectare de informaţii, conform documentului.

Convertiţi-vă prietenii

Într-un stadion sportiv din districtul Tianxin, oraşul Changsha, provincia Hunan, au avut loc o serie de evenimente la scara largă menite să pregătească "salutarea celui de-al 18-lea Congres al Partidului" şi să solicite recruţi pentru lupta împotriva practicanţilor paşnici Falun Gong.

Primul lucru a fost eliminarea hârtiilor care prezentau sloganuri anti-partid sau sloganuri în sprijinul Falun Gong. Voluntarii trebuiau să cureţe blocurile de locuit şi să dărâme orice bannere referitoare la Falun Gong. Afişajele anti-Falun Gong urmau a fi şterse de praf şi curăţate de graffiti. De asemenea, voluntarii trebuiau să încerce să îşi "convertească" prieteni care practicau Falun Gong – toate acestea în serviciul celui de-al 18-lea Congres Naţional al Partidului Comunist.

În districtul Huairou din Beijing, Comitetul de Partid a fost ceva mai indulgent. Ei au solicitat doar ca persoanele care practică Falun Gong sau au alte "comportamente religioase" să fie înregistrate, repartizate unei "persoane responsabile", şi puternic supravegheate pentru a "preveni orice probleme."

Lupta ideologică

Un efort similar de mobilizare a fost anunţat în oraşul Baoding, provincia Hebei, unde "armonia şi stabilitatea" şi crearea unei "atmosfere favorabile" pentru cel de-al 18-lea Congres al Partidului au fost strict legate de atacarea Falun Gong. Au fost înfiinţate echipe mici pentru a cutreiera "fiecare stradă, fiecare colţ, fiecare stâlp. Nu lăsaţi nicio portiţă de scăpare. "

Ca şi în China maoistă, cadrele au fost însărcinate şi cu efectuarea de "muncă ideologică" în cazul practicanţilor Falun Gong. "Determinaţi-i să se rupă de organizaţia Falun Gong", a cerut ordinul. "Faceţi-i să îşi îndepărteze spiritele de la credinţe mistice şi să le lase în grija Partidului", a continuat acesta, adăugând că, activiştii trebuie "să evite să fie momiţi" de convingerile Falun Gong, care pun accent pe moralitatea tradiţională şi care în anii 1990 au atras în jur de 100 milioane de adepţi în China.

Tortură şi moarte

Biroul 610 a coordonat campania împotriva practicanţilor Falun Gong în multe regiuni. Această organizaţie de partid a fost înfiinţaă pe 10 iunie 1999, fiind o agenţie extrajudiciară pentru a controla persecuţia, folosind toate resursele de stat. De exemplu, site-ul web al Biroului Securităţii Publice din judeţul Nongan, provincia Jilin, identifică biroul 610 ca agenţia care oferă direcţiile activităţilor sale anti-Falun Gong.

Aceasta include "lovirea puternică" a Falun Gong şi folosirea unui "control strict". Termenii pot fi luaţi în considerare literalmente. Centrul de Informare Falun Dafa a documentat un număr de cazuri de decese violente ale practicanţilor Falun Gong în ultimele mai multe luni, tocmai în cadrul actualei campanii de partid.

Lu Caixia, o profesoară din provincia Hebei, a fost răpită din casa ei - care a fost complet răscolită - şi dusă la un centru de spălare a creierului, în luna iulie. Familiei ei nu i-au permis să o viziteze şi ei i s-a spus că va rămâne în detenţie până după congresul din noiembrie.

O femeie de 65 de ani din sudul Chinei a murit după ce trei săptămâni a fost închisă într-o instituţie de spălare a creierului din provincia Hunan. Ea a fost răpită din casa ei în septembrie. Poliţia a spus că trebuia "să înveţe anumite lucruri" înainte de congres, în conformitate cu Centrul de Informare Falun Dafa.

Tortura împotriva practicanţilor aflaţi în detenţie a fost intensificată, raportează Centrul de Informare. Sursele susţin că eforturile de "transformare", care implică tortură şi abuz, au loc într-o secţiune specială a unei închisori din provincia Jilin, în nordul Chinei. "În conformitate cu soţul practicantei Falun Gong, Sun Fengjie, ea era slabă şi de nerecunoscut când a vizitat-o pe 7 septembrie", s-a relatat de la centru. "Mi-a spus că a fost privată de somn şi forţată să stea pe un scaun mic 14 ore pe zi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii