În Shanghai, un incident straniu de Anul Nou s-a soldat cu 35 de decese

Shanghai
Shanghai (Peter Parks/AFP/Getty Images)

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 42 au fost rănite, în noaptea de Anul Nou, într-un incident care ar fi fost declanşat de o ploaie cu bancnote false aruncate deasupra unei mulţimi adunate în faţa unui bar din Shanghai.

Potrivit Reuters, incidentul a fost iniţiat atunci când, înaintea numărătorii de Anul Nou, de la balconul unui bar numit Bund s-au aruncat foarte multe bancnote false spre mulţimea care sărbătorea Anul Nou.

”Oamenii s-au grăbit să adune banii, ajungând în final să se calce în picioare”, a declarat Wu, unul dintre cei prezenţi în zonă.

Pozele de la faţa locului arătau mai multe persoane întinse pe sol, rănite sau vătămate, formând o scenă macabră. Pe bancnotele false era imprimat numele barului, ale cărui uşi erau închise dar erau semne clare că a avut loc o petrecere înăuntru.

Televiziunea locală a transmis că este prea devreme ca incidentul să fie pus pe seama celor care au aruncat cu bancnote.

Un alt martor, al cărui nume de familie este Wei, a declarat că a fost o problemă în acea zonă, după ce oamenii au încercat să se urce pe o platformă de la marginea râului care străbate Shanghaiul.

Agenţia de ştiri Xinhua a declarat că oamenii au fost călcaţi în picioare după ce au căzut pe treptele platformei de pe malul râului.

”Eram prinşi în mijloc şi apoi am văzut nişte fete ţipând. Apoi oamenii au început să cadă, rând pe rând”, a declarat matorul pe nume Yin.

Reuters precizează că, în urma incidentului, administraţia din Shanghai a iniţiat o anchetă şi a anulat toate celelalte evenimente de Anul Nou.

Oficialii chinezi au anulat, înaintea trecerii dintre ani, un show laser care anul trecut a avut 300.000 de participanţi şi care trebuia să aibă loc în faţa aceluiaşi bar.

În 2004 a avut loc un incident asemănător în nordul Beijingului, când 37 de persoane au murit călcate în picioare pe o scenă în timpul sărbătoririi Noului An Lunar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe