Maşina lui Schumacher şi cea a personajului Don Vito Corleone, scoase la licitaţie

(Mark Thompson / Getty Images)

Amatorii de maşini deosebite vor putea cumpăra, la licitaţie, două autovehicule celebre şi anume monopostul lui Michael Schumacher şi Lincoln-ul condus de personajul Don Vito Corleone din "Naşul/ The Godfather".

Cele două maşini vor fi scoase la vânzare pe 26 august, la prima licitaţie Artmark dedicată maşinilor de colecţie, care va avea loc la Fratelli Beach & Club din Mamaia şi va fi o premieră pentru România.

În afară de cele două maşini, vor mai fi scoase la licitaţie 21 de automobile de colecţie, 29 de piese din categoria "sports memorabilia", opt şampanii rare şi două colecţii de vinuri.

Organizatorii licitaţiei au mai anunţat că printre maşinile-vedete se numără Jeep Wyllis din serialul "M*a*s*h" şi modelul de Ford Mustang condus de Jim Morrison în "HWY: An American Pastoral", BMW 760Li, fosta maşină a Regelui Mihai.

Maşinile-vedete

Jeep Wyllis, fabricat în 1948, a fost vedetă în serialul "M*a*s*h", din anii '70 - '80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T şi mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 de euro. Construit în timpul celui de-al doilea Război Mondial, Willys MB, un jeep de o jumătate de tonă, a fost folosit de forţele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă şi a fost oferit şi aliaţilor, devenind principalul vehicul folosit de către armata britanică, sovietică şi franceză.

Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din filmul "Naşul/ The Godfather", regizat de Francis Ford Coppola, a fost produs în 1947 şi este în stare tehnică bună, preţul de pornire fiind de 15.000 de euro. Cu un motor V12, de 4.784 cmc putere şi cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 km/h. De asemenea, are cutie de viteze automată, cu 3 trepte şi conţine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

Monopostul Ferrari F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999, este una dintre cele mai impresionante maşini scoase la licitaţie. Autovehiculul este în stare excelentă, a fost construit pe un şasiu de carbon, având o greutate de 606 kg, lungimea de 4,38 m şi înălţimea de numai 96 cm. Monopostul dispune de toate elementele de suspensie, roţi independente cu bare stabilizatoare activate de tiranţi, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon şi de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvenţială cu 7 trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 de euro.

Expoziţie pentru public

Maşinile vor fi expuse joi, 23 august, începând cu ora 18.00, la Private View & VIP Cocktail la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord (eveniment exclusiv adresat VIP-urilor, inclusiv mărilor colecţionari de maşini) şi vineri, 24 august, orele 18.00 - 2.00, la deschiderea publică a expoziţiei Maşinilor de Colecţie şi Noaptea Albă a Maşinilor de Colecţie. Expoziţia publică va continua sâmbătă, 25 august, de la orele 18.00 până la miezul nopţii, la Fratelli Beach & Club, Mamaia Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport