Mercedes A-Class Marea revoluţie

Mercedes Clasa A
Mercedes Clasa A (Eric Heidebroek / Epoch Times)

Filozofia Mercedesului la sfârşitul anilor '90, a fost de a oferi un automobil citadin compact capabil să transporte 4 sau 5 pasageri într-un spaţiu minim. De aici, ideea de a crea un mini mono volum ultracompact care să ofere o mulţime de oportunităţi pentru modularitate. Un concept original care a reprezentat perioada de glorie a mărcii cu stea pentru mai mult de cincisprezece ani.

Era de aşteptat ca Mercedes-Benz să revină cu o evoluţie a acestui concept, dar aspectul brandului s-a axat pe o nişă în care concurenţii săi sunt deschizători de drum şi unde steaua lipseşte dintotdeauna. Atunci, reacţia s-a copt progresiv. În primul rând, B-Class cu aspectul său de break puternic, un fel de mini Class R, cu o poziţie de conducere elevată şi cu un spaţiu generos bine gândit. Apoi, Mercedes s-a axat pe succesul celebrului BMW Seria 1 şi Audi A3 care îi taie crupierele de câţiva ani. Volvo vine de asemenea cu celebrul V40 şi vrea, de asemenea, felia lui de tortă.

Deci, Mercedes-Benz şi-a luat răgazul, a studiat, a comparat şi ... tocmai a răspuns!

Iată noul A-Class şi ... e timpul să tremure concurenţii!

Linia noului A-Class este, fără îndoială, de succes. Acesta reia toate canoanele care fac succesul concurenţilor săi, adăugând semnătura Mercedes-Benz. Fără îndoială, este un succes estetic, faţa este dinamic expresivă şi sportivă. Marea stea cromată în inima unui mare calandru, aminteşte grila largă de stelele stelelor, fabuloasele Mercedes SLS AMG, Mercedes SL şi marele Coupe CL. Prin urmare, o imagine puternică, cu umeri puternici, o talie marcată de o nervură dinamică şi un aspect posterior sprijinindu-se puternic pe roţi aşezate pe caroserie pentru a-i mări baza solidă şi sportivă.

În interior, materialele sunt de calitate superioară, atingerea lor este moale şi liniştitoare. Ergonomia este naturală, toate instrumentele sunt la locul lor şi abordarea cât şi comenzile lor sunt instinctive. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, totul este perfect adaptat şi atent realizat. Totul emană calitate şi fiabilitate. Totuşi Mercedes şi-a abandonat liniile austere lăsând locul unui design expresiv. Bine controlat pentru a rămâne în cadrul criteriilor serioase care fac reputaţia brandului, stilul este mai deschis. Dovadă că seriozitatea şi pasiunea pot coexista.

Noţiuni de bază

Ne-am aşezat la volanul unui A200Cdi cu un motor de 136 CP cu transmisie automată 7GDCT. Prima impresie a fost bună. Materiale de primă alegere, percepţie imediată a produsului de lux se simt foarte plăcut la atingerea suprafeţelor diferite. Nimic de spus, este o reuşită. La pornire mecanica este atât de discretă încât ne întrebăm dacă mecanica e pe baza de ulei ... asta spune totul. De la primii metri, senzaţia de fineţe şi de docilitate se armonizează cu primele senzaţii. Este foarte bine construit şi rulează minunat. Motorul cu patru cilindri toarce liniştit oferind în acelaşi timp o accelerare instantanee, cu o prelungire şi o putere bine venite pentru a se strecura în fluxul din trafic. Cutia de viteze automată cu 7 trepte este pentru mulţi o reuşită, atât în termeni de agrement cât şi în ceea ce priveşte alegerea treptelor. Şi încă n-a fost lansat modelul sport! De îndată ce sunt solicitaţi cei 1800 cc cu 136 CP trec în modul super-dinamic, acceleraţiile sale sunt mult mai vii, iar cutia de viteze reacţionează şi mai rapid, lucru care permite adoptarea unui condus mai dinamic.

În privinţa comportamentului rutier, trenul de rulare e perfect echilibrat. Mercedes stăpâneşte perfect subiectul. Roţile din faţă conduc, şi sunt dotate cu toate îmbunătăţirile moderne în ceea ce priveşte controlul tracţiunii. Roţile din spate sunt ghidate de patru braţe cu o bară stabilizatoare în timp ce amortizoarele sunt cu gaz. În condiţii normale de utilizare, privind dinamica, ansamblul oferă o omogenitate fantastică. Cei mai sportivi, care îi impun un ritm intens, vor aprecia modul natural în care este plasat trenul din spate pentru a permite atacarea incisivă şi eficace a curbelor, aşa cum le place. Într-adevăr, nimic nu a fost uitat de Mercedes pentru a-i oferi un agrement special noii A-Class. Fie pe autostrăzi sau drumuri mici, noul A se dovedeşte sigur şi eficient în furnizarea unei adevărate plăceri de a conduce, atât e de precis şi de omogen. Este atât de sigur că, uneori, pare că motorul este de 136 de cai putere este un pic... prea cum trebuie!

În ceea ce priveşte confortul, suspensiile, deşi ferme, combinate cu scaune foarte bune oferă o întreţinere de calitate şi ajută la parcurgerea de distanţe lungi fără oboseală. Totul în A-Class, emană calitatea, chiar dacă unele elemente sunt un pic cam masive cum ar fi decorarea orizontală a tabloului de bord cu trei orificii de aerisire în formă circulară, care seamănă cu ultra sportiva SLS AMG. Designul de tablou de bord reia "Efectul Range" atât de perfect cu semicercul pentru blocul de instrumente şi zvelteţea suprafeţei dinspre parbriz, care dă impresia de spaţiu şi de lux atât de apreciate. Class A este compactă şi generoasă chiar şi în spate. Scaunele sunt bine căptuşite, înălţimea sub plafon este mai mult decât adecvată, în ciuda liniei suple a modelului, iar locul pentru genunchi este de cele mai înalte standarde. Portbagajul are o capacitate medie de 341 de litri.

Noul Class A este disponibil în patru finisaje

Linia "Intuition", oferă o ţesătură de interior, finisaj de tapiţerie alveolată, Pachetul Vizibilitate (cu iluminare ambient cu tije de prag aprinse, senzor de ploaie.) Volanul multifuncţional din piele, jante din aluminiu de 16 ''. Linia "Inspiration" oferă scaunele din faţă sport şi finisaj Artico complet şi decoraţiuni cromate cu un finisaj numit "matrice" de mare efect. Plafonul este de culoare antracit pentru a face nu numai atmosfera confortabilă, dar, de asemenea, mult mai sportivă, două modele de jante din aluminiu de 17'' standard. Linia "Sensation", merge pe rafinament. Rămâne cu scaune complete în Artico, dar cu cusături contrastante şi inserţii decorative tip pătrat. Instrumentele de bord sunt tip sport cu indicatoare roşii şi grafică dedicată. Volanul e din piele perforată cu cusături de culoare albă. În această configuraţie roţile sunt din aluminiu, bicolor 17'', model standard cu alte 4 modele pentru a alege, fără costuri suplimentare. Linia "Fascination" este ornată cu garnituri chiar şi mai bogate. Cu materiale noi, cum ar fi stilul Dinamica asociat cu imitaţia de piele Artico tighelat cu roşu care se combină cu inserţii de carbon şi instrumente sport care se armonizează cu volanul îmbrăcat în piele cu cusături roşii şi pedale din aluminiu şi covoraşe de podea AMG. Aici, jantele AMG din aluminiu de 18'' sunt de serie şi alte două modele AMG Black sunt disponibile pentru un supliment mediu de € 200.

Noul Mercedes Classe A este propus cu mai multe motoare :

Classe A este tarifată la bază pe linia de echipamente «Intuition»

Benzină,

A180 BE Intuition costă 24.900 €

(1595 cc -122 ch/90 kW - 200Nm – 5,5l/100 km – 128 gr – ecotaxe : 0 € – TVS :704,00 €)

versiune automată : 5,4 l/100 km – 127 gr – ecotaxe : 0 € - TVS 689,50 €)

A200 BE Intuition costă 27.900 €

(1595 cc -156 ch/115 kW – 250 Nm - 5,5l/100 km – 129 gr – ecotaxe : 0 € – TVS : 709,50 €)

versiune automată : 5,4 l/100 km – 127 gr – ecotaxe : 0 € - TVS 689,50 €)

A 250 BE DCT automată Inspiration costă 35.100 €

(1991 cc - 211 ch/155kW – 6,1/100 km – 143 gr – ecotaxe : 200 € – TVS : 1644.50 €)

Diesel,

A180 Cdi BE Intuition costă 26.400 €

(1461 cc -109 ch/80 kW - 260Nm – 3,8l/100 km – 98 gr – ecotaxe :- 100 € – TVS :196,00 € -

versiune automată : 1796 cc – 109 ch / 80 kW – 250 Nm - 4,1 l/100 km – 109 gr – ecotaxe 0 € - TVS 436,00 €)

A200 Cdi BE Intuition costă 27.900 euro

(1796 cc -136 ch/100 kW – 300 Nm – 4,3/100 km – 111gr – ecotaxe 0 € – TVS :444,00 € -

versiune automată : 1796 cc – 136 ch / 100 kW – 300 Nm - 4,1 l/100 km – 109 gr – ecotaxe 0€ - TVS 436,00 €)

A180 Cdi Intuition este deci propusă la preţul de 26.400 TTC, trece la 28.500 € în «Inspiration», 30.300 € în Sensation şi 34.100 € în Fascination dotată cu pachetul sport AMG.

Versiunea Sport este rezervată în prezent gamei A250 cu cutie automată în 7 trepte şi costă 45.200 euro. Se diferenţiază prin detectorii săi de calandru, prin balansier şi prin extractor posterior roşu fluorescent şi calandrul său «diamant». Echipamentul său interior este de asemenea mai luxos.

linie
Primele premii şi echipamente de bază corecte
funcţionare silenţioasă
calitate premium
mecanică frugală şi dinamică


Pachet de echipamente tentant şi creşterea semnificativă a notei
Formidabil rival ...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport