În Cambodgia se prăbuşeşte o fabrică de încălţăminte
alte articole
O fabrică de încălţăminte s-a prăbuşit în Cambodgia, în cartierul Kong Pisey, din provincia Kampong Speu, situată la aproximativ 40 de kilometri de vestul capitalei Phnom Penh, devenind o capcană pentru mai mult de 100 de lucrători şi provocând mai multe victime: până acum ar fi şase corpurile recuperate, informează joi agenţia ANSA.
Fabrica, Wing Star Shoes, aparţine unei companii din Taiwan şi produce încălţăminte care vine apoi exportată în Europa şi în Statele Unite. Compania Asics a confirmat faptul că fabrica de încălţăminte este unul dintre furnizorii săi de pantofi de sport.
Purtătorul de cuvânt de la Tokyo, Masayo Hasegawa a declarat că investigaţiile pentru a înţelege ce s-a întâmplat sunt în curs de desfăşurare. "Noi ştim că unii oameni au murit, deci în primul rând exprimăm condoleanţele noastre", a spus el. El a adăugat că nu avea informaţii cu privire la data în care a fost făcută ultima inspecţie de siguranţă a clădirii, declarând: "Vrem ca cea mai mare prioritate să fie aceea de a salva vieţile oamenilor".
Deci, aceasta este o nouă tragedie a forţei de muncă ieftină şi a condiţiilor de siguranţă care nu există. Toate acestea la numai trei săptămâni de la prăbuşirea clădirii în Dhaka, Bangladesh, care a ucis 1.127 de persoane (după 17 zile a fost scos de sub dărâmături un supravieţuitor).
Tavanul nu a ţinut
Potrivit unei anchete iniţiale, tavanul care s-a prăbuşit ar fi fost făcut cu materiale de proastă calitate, astfel încât el nu a putut suporta multă greutate, a declarat Ou Sam Oun, guvernatorul provinciei Kampong Speu, unde se află fabrica.
"Lucram ca de obicei când, bucăţi de cărămidă şi fier, au început dintr-o dată să cadă pe noi", a spus o muncitoare, Thary Kong de 25 de ani, care se află în spital.
Complexul industrial, a deschis cu aproximativ un an în urmă şi este compus din mai multe clădiri unde lucrează 7.000 de oameni. Structura în care s-a produs accidentul a fost folosită în principal ca un depozit pentru materialele din care se produce încălţămintea, dar în acelaşi timp lucrau şi câteva zeci de muncitori, a declarat sindicalistul Chea Muny.