În 375 de biserici din R. Moldova s-au desfăşurat slujbe. Deputat PAS: Poliţia nu a acţionat pentru că nu i s-a spus de sus

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Ştefan Sârbu
24.03.2020

În cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale care a avut loc luni seara, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a prezentat informaţia despre faptul că în 375 de biserici duminică au fost desfăşurate slujbe cu încălcarea regimului special instituit de către autorităţile Republicii Moldova. „Cazurile vor fi examinate şi întreprinse măsurile legale ce se impun.”

În contextul dat, deputatul PAS Dumitru Alaiba susţine că mai strigător la cer decât faptul că atâtea biserici au ţinut slujbele este faptul că asta s-a întâmplat exact sub ochii poliţiştilor care doar au colectat date şi au comunicat superiorilor dar nu au acţionat „pentru că nu li s-a spus de sus”.

„Domnilor, deciziile acestei comisii pentru situaţii excepţionale sunt reguli, sau sunt sugestii? Să vedem 375 de amenzi. Şi dumnezeu să ne ierte. Dar, sunt sigur, dumnezeu o să înţeleagă.

Şi dacă într-o săptămână-două vedem o altă explozie? Cine îşi asumă responsabilitatea? Mitropolia sau Ministerul de Interne? Nu vedeţi cum în Italia oameni mor ca muştele? Vă implor, nu glumiţi”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele Parlamentului moldovean Mihai Popşoi a ţinut să sublinieze că biserica are un rol important în perioada de criză. Poate alina suferinţa şi fortifica încrederea oamenilor în ziua de mâine. Din păcate, însă unii fac exact invers. „În aceste momente de grea cumpăna pentru ţara noastră, avem nevoie ca toţi să dea dovadă de responsabilitate, de la Vlădică la opincă.”

În Republica Moldova au fost constatate 109 cazuri de infecţie cu virusul comunist, dintre care 40 în municipiul Chişinău, 17 în raionul Hânceşti, câte 8 în raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni şi 4 cazuri în raioanele din stânga Nistrului. 43 de cazuri a infectării sunt de import şi 66 cazuri - de transmitere locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor