Şefii CNA şi SIS avansaţi în gradul de general maior. Deputat PAS: Dodon este pericolul numărul unu în această perioadă

Ruslan Flocea, directorul CNA din R. Moldova
Ruslan Flocea, directorul CNA din R. Moldova (parlament.md)

Preşedintele Igor Dodon a conferit directorului Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) Alexandr Esaulenco, directorului-adjunct al SIS, Artur Gumeniuc şi directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ruslan Flocea, gradul special de general-maior.

Un decret în acest sens a fost semnat de Igor Dodon, relatează Ziarul de Gardă care mai precizează că informaţia făcută publică de către Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook a fost confirmată şi de către şefa secţiei protocol şi comunicare a Aparatului Preşedintelui.

În context, vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi a menţionat că ţara arde, iar Dodon împarte steluţe de general lui Ruslan Flocea - director CNA, fost şef al aparatului prezidenţial.

„În loc să caute resurse financiare pentru a ajuta cetăţenii în aceste momente grele când unii îşi pierd sursele de existenţă şi nu vor avea cu ce plăti cumpărăturile, el îi măreşte salariul lui Flocea. Pentru ce merite? Avem reuşite mari în combaterea corupţiei? Câte persoane influente au fost condamnate pentru corupţie?”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Expertul de la Transparency International Moldova Veaceslav Negruţa subliniază că în lumea întreagă după învingerea în lupte şi război, ciumă sau stări de urgenţă - oamenilor implicaţi li se acordă atenţia statului. Ca unor eroi şi doar în Republica Moldova - gradele de general se dau la stânga şi la dreapta înainte de luptă.

„Deşi nu e clar ce atribuţii au aceşti noi generali în lupta cu coronavirusul. Prezidente, n-ai încurcat nimic? Lupta abia începe. Sau deja ai câştigat? (alianţe cu noi parteneri prin dosarele împachetate de noii generali)”, a adăugat expertul.

Deputatul PAS Dumitru Alaiba a ţinut să atenţioneze că Igor Dodon este pericolul numărul unu în această perioadă. „Izolaţi-l. E rupt total de realitate şi are un set pervers de priorităţi, contrar intereselor oamenilor. Izolaţi-l, vă rog din suflet.”

În opinia parlamentarului, în perioada de criză, magnitudinea căreia nu se cunoaşte încă, încrederea populaţiei este crucială. „Cum oamenii să aibă încredere în aşa ceva? Duminică - alegeri pe timp de pandemie. Luni - târgul cu ministerele şi nunta cu PDM. Marţi - capturarea CSM (după asta - stare de urgenţă). Miercuri - îşi trage generali. Asta acum e urgenţa.”

„Domnul Dodon, staţi mai bine acasă. Serios. Mergeţi la Condriţa, izolaţi-vă şi staţi. Lăsaţi experţii să muncească. Sunteţi pericol public”, a concluzionat Dumitru Alaiba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe