Imunitatea obţinută natural împotriva virusului Wuhan - mult mai bună decât cea conferită de vaccin, susţine inventatorul tehnologiei ARN mesager

Dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARM messenger, 30 august 2021
Dr. Robert Malone, inventatorul tehnologiei ARM messenger, 30 august 2021 (The Epoch Times)

Imunitatea obţinută prin recuperarea naturală după boala COVID-19, cauzată de virusul Wuhan, este mai bună decât protecţia oferită de vaccinurile COVID-19, susţine un inventator proeminent al tehnologiei ARN mesager, citând, parţial, un studiu recent din Israel.

Cercetătorii israelieni au descoperit că persoanele vaccinate cu serul produs de compania Pfizer au o probabilitate de 13 ori mai mare de a contracta varianta Delta a virusului Wuhan şi sunt de 27 de ori mai expuse riscului de boală simptomatică comparativ cu cele care şi-au revenit după COVID-19.

„S-a arătat acum, în acea lucrare, şi în altele, că întinderea acestui răspuns imunitar în privinţa memoriei populaţiilor de celule T şi B este mai diversă şi mai durabilă decât cea a răspunsului imun provocat de vaccinurile bazate pe proteina spike”, a afirmat Dr. Robert Malone, inventatorul clasei de vaccinuri bazate pe ARN mesager, în emisiunea „American Thought Leaders” a Epoch Times.

Pe când anticorpii scad în timp, celulele T - un tip de celule albe din sânge care protejează împotriva infecţiei - şi celulele B pot dura o viaţă întreagă.

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii şi OMS recunosc că imunitatea naturală există, dar au continuat să susţină că protecţia dată de vaccinuri este mai bună, indicând un set diferit de studii, inclusiv unul din Kentucky, publicat de cercetătorii de la agenţia de sănătate şi boli infecţioase a SUA - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC).

Autorităţile continuă să îndemne pe toată lumea să se vaccineze, indiferent dacă au fost sau nu infectaţi anterior.

Alţi oameni de ştiinţă, totuşi, spun că se adună tot mai multe dovezi care implică faptul că imunitatea naturală trebuie să joace un rol mai mare în politica privind vaccinarea pe fondul pandemiei.

„Imunitatea naturală este un lucru foarte bun. Cel mai bine ar fi să ne concentrăm eforturile asupra persoanelor care sunt nevaccinate şi care nu s-au recuperat de la o infecţie anterioară”, a scris pe reţelele de socializare Dr. Vinay Prasad, profesor la Universitatea din California, Departamentul de Epidemiologie şi Biostatistică din San Francisco.

Studiul israelian, a spus Malone, „pare să indice că amploarea şi durabilitatea răspunsului imunitar sunt superioare în cazul recuperării după infecţia naturală”.

„Există, de asemenea, dovezi că există o îmbunătăţire semnificativă, în funcţie de intervalul de timp - de şase până la 20 de ori - a protecţiei la infecţie şi boală, asociată cu imunitatea naturală dobândită după o infecţie anterioară, comparativ cu cea conferită de vaccin", a adăugat el.

Potrivit lui Malone, datele mai noi sunt importante pentru ceea ce a descris ca fiind un contract social între agenţiile guvernamentale de sănătate publică.

Publicul „se confruntă cu o situaţie în care li se spusese că imunitatea naturală nu era la fel de bună, că nu se pot baza pe asta; că, dacă au fost infectaţi anterior, ar trebui să facă totuşi ambele doze de vaccin; că această vaccinare ar oferi o protecţie durabilă mare, care i-ar proteja şi ar proteja bătrânii de o potenţială răspândire a virusului", a afirmat el.

CDC nu a răspuns la o cerere de comentarii. În trecut, Agenţia a declarat pentru Epoch Times că nu comentează lucrări care nu sunt scrise de agenţie şi că oficialii „evaluează continuu datele care ghidează recomandările noastre şi, dacă acestea trebuie modificate, ne vom baza asta pe propriile noastre cercetări şi studii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură