Imigranţii primesc 1 milion de lire săptămânal pentru copiii de acasă, în detrimentul familiilor britanice(Daily Mail)

Marea Britanie le acordă imigranţilor din Uniunea Europeană 1 milion de lire săptămânal, bani pentru copiii care locuiesc în străinătate. Plăţile includ alocaţia pentru copii, iar acest lucru a păgubit peste un milion de familii britanice luna trecută, scrie Daily Mail.
Epoch Times România
04.02.2013

Marea Britanie le acordă imigranţilor din Uniunea Europeană 1 milion de lire săptămânal, bani pentru copiii care locuiesc în străinătate. Plăţile includ alocaţia pentru copii, iar acest lucru a păgubit peste un milion de familii britanice luna trecută, scrie Daily Mail.

Factura este posibil să crească şi mai mult atunci când românii şi bulgarii vor avea acces liber la piaţa forţei de muncă din Marea Britanie, la 1 ianuarie, consideră ziarul menţionat.

Criticii au spus ca este 'absurd' să se continue să se trimită bani unor ţări precum Polonia, atunci când familii britanice au mult de pierdut în propria ţară. În general, există 24.082 de alocaţii în curs de acordare, în comparaţie cu 40.171 de copii, potrivit unui studiu. Cetăţenii UE beneficiază de asemenea de credite fiscale în numele unor copii care locuiesc în străinătate.

Acest lucru costă contribuabilul ''uimitoarea'' sumă, potrivit Daily Mail, de 55 milioane de lire pe an pentru a finanţa acest sistem, care este reprodus doar în alte patru ţări din UE. Ceilalţi 22 de membri cer ca copilul să fie rezident în ţara respectivă pentru a fi eligibil la alocaţie.

Plăţile din Marea Britanie se referă la cazurile în care imigranţii au venit în Marea Britanie, dar şi-au lăsat copiii în ţara de origine. Când ajung în Marea Britanie, ei se înregistrează în ''HM Revenue & Customs'' pentru a beneficia de alocaţie. Banii sunt apoi plătiţi direct lor, astfel încât să poată fi trimişi acasă. Copiii nu trebuie să locuiască în Marea Britanie şi nici chiar să vină în vizită.

Imigranţii optează pentru a cere bani de la guvernul britanic, mai degrabă decât de la sistemele echivalente de acasă, deoarece plăţile sunt mult mai mari. În Polonia, alocaţia pentru copii este de circa 5 lire pe săptămână. În Marea Britanie, este 20,30 lire pe săptămână pentru primul copil şi de 13,40 lire pentru fiecare alt copil.

Două treimi dintre copii - 25.659 - pentru care se plăteşte alocaţia se află în Polonia. Alocaţia plătită pentru copiii care locuiesc peste mări îi costă pe contribuabili 36,6 milioane de lire pe an, în timp ce creditul fiscal pentru copil costă 18,6 milioane de lire pe an.

Aceste cifre au rezultat dintr-un raport al grupului de campanie ''MigrationWatch'', care s-a bazat pe cifre ale Ministerului de Finanţe prezentate într-un răspuns parlamentar în scris.

'Este absurd faptul că se acordă alocaţia unor copii care nici măcar nu locuiesc în Marea Britanie'', a declarat duminică, preşedintele MigrationWatch, Sir Andrew Green. 'Într-o perioadă în care contribuabililor din Marea Britanie li se cere sa strângă cureaua, guvernul plăteşte peste 1 milion de lire pe săptămână pentru a sprijini copii din alte ţări în care costurile sunt de multe ori mult mai mici'', a adăugat el. 'Majoritatea ţărilor din UE au bunul simţ să se asigure că copilul în cauză trebuie să fie rezident în acea ţară pentru a fi eligibil pentru alocaţie şi a venit vremea ca şi Marea Britanie să procedeze la fel', a subliniat Sir Andrew Green.

Potrivit Daily Mail, raportul va reaprinde furia faţă de reducerile alocaţiilor pentru copii operate de guvernul britanic. Miniştrii au decis ca orice familie în care o persoană câştigă peste 60.000 de lire ar trebui să nu beneficieze deloc de alocaţie, în timp ce aceasta este tăiată pe o scara variabilă pentru cei care câştigă între 50.000 şi 60.000 de lire. Dar familiile în care doi membri câştigă până la 50.000 de lire nu pierd alocaţia. Criticii au spus că acest sistem penalizează familia tradiţională, în care un părinte rămâne acasă pentru a creşte copiii.

Pe vremea când se aflau în opoziţie, conservatorii doreau să pună capăt plăţilor către imigranţi, dar la guvernare au continuat plata beneficiilor. Purtătorul de cuvânt al Trezoreriei, conservatorul Philip Hammond, a declarat în 2009: 'În contextul în care Marea Britanie se confruntă cu o criză a datoriilor, iar strategia guvernului de combatere a sărăciei copiilor este compromisă, este implauzibil ca Gordon Brown să continue să trimită milioane de lire sterline din banii contribuabililor pentru copiii care nici măcar nu locuiesc în această ţară'.

De la sfârşitul lui 2013, aproape 30 de milioane de locuitori din cele două ţări din fostul bloc estic, Bulgaria şi România, vor avea dreptul de a trăi şi munci liber în Marea Britanie. Orice imigrant care vine aici din aceste ţări va avea dreptul de a solicita alocaţii şi credite fiscale pentru copii.

Secretarul economic al Trezoreriei, Sajid Javid, a declarat că Marea Britanie a fost obligată să plătească alocaţii şi credite fiscale pentru copii în conformitate cu reglementările UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor