Hidrosind: Vom face plângere penală împotrivă membrilor CA de la Hidroelectrica

Marius Dragoi
19.06.2012

Solicitarea legată de intrarea în insolveţă a Hidroelectrica este considerată de sindicatul angajaţilor, Hidrosind, ”o imprudenţă grosolană”, organizaţia urmând să facă o plângere penală împotriva membrilor CA pentru ”subminarea economiei”.

”Vom face plângere penală împotrivă membrilor CA pentru subminarea economiei naţionale, deoarece intrarea Hidroelectrica în insolvenţă este o măsură cu caracter profund anti-românesc şi nu este nicidecum îndreptată împotrivă băieţilor deştepţi, cum se încearcă să se inducă opiniei publice. Solicitarea Consiliului de Administraţie al Hidroeletrica de trecere a societăţii în insolvenţă reprezintă, în opinia Hidrosind, cel puţin o imprudentă grosolană, deoarece în această perioadă la Neptun se desfăşoară lucrările Forumului Energetic Naţional, la care participă cele mai importante firme din sectorul energetic din toată lumea. Anunţarea cererii Hidroelectrica în chiar prima zi a lucrărilor poate fi catalogată chiar că o acţiune premediatată împotrivă României”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Hidrosind.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului, CA a provocat prin decizia sa ”mai mult decât o greva spontană la nivelul societăţii”.

”Solicităm că la nivelul fiecărui partid politic care a condus România în ultima perioadă, miniştrii respectivi să-şi asume public responsabilitatea pentru managementul necorespunzător al economiei naţionale şi al Hidroelectrica. Am ajuns să fim, pe nedrept, ruşinea Europei şi vă aducem la cunoştinţă că salariaţii din nu mai tolerează aceasta stare de fapt.Urmările vor fi greu de stăpânit. Răspicat solicităm CSAT, Preşedintelui României, Primului Ministru să intervină în acest amatorism Economic şi să garanteze numirea în fruntea Hidroelectrica a unor persoane din interiorul acesteia, care să aibă libertatea garantată de Preşedinte şi Prim Ministru de a luă decizii în afară constrângerilor politice”, se menţionează în comunicat.

Hidrosind consideră că salariaţii şi sindicatul cunosc mai bine dacă Hidroelectrica are nevoie de restructurare.

”Noi suntem singurii în stare să o facem şi o vom face, pentru eficientizarea societăţii, astfel încât această să devină cu adevărat cea mai importantă din România. Dacă cineva doreşte cu adevărat să stopeze contractele cu băieţii deştepţi, atunci să vină lângă noi şi să acţionăm împreună pentru anularea actelor adiţionale de prelungire a acestor contracte”, se mai spune în comunicat.

Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.

Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor