Membru în CA al Hidroelectrica: “Nu cunosc de ce s-a cerut insolvenţa”

. (Oli Scarff / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
18.06.2012

Unul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Hidroelectrica, Andrei Todea, a susţinut luni că nu ştie de ce a fost luată decizia de cerere a insolvenţei companiei, întrucât nu a fost la şedinţa în care s-s-a aprobat această soluţie disperată.

"Nu ştiu, nu am fost la acea şedinţă şi nici nu am văzut analiza pe care s-a bazat acesta decizie. Nu pot să mă pronunţ" a declarat luni Todea.

De asemenea, preşedintele CA al companiei, Remus Vulpescu, a declarat pentru "Ziarul Financiar" că nu ştie nimic despre cererea de intrare în insolvenţă.

Vulpescu şi Todea au fost numiţi în Consiliul de Administraţie de c[tre Ministerul Economiei, autoritatea care controlează Hidroelectrica.

Întrucât Todea şi Vulpescu susţin că nu au participat la luarea deciziei, reiese că solicitarea pentru intrarea în insolvenţă a fost adoptată de către Ionică Raicu (reprezentant al Ministerului Economiei), Iulian Butnaru (reprezentantul Ministerului Economiei) şi Oana Truţă (reprezentant al Fondului Proprietatea).

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica şi cel care numeşte patru membri ai Consiliului de Administraţie, a precizat într-un comunicat că decizia de a solicita intrarea în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie.

"Hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instanţele de judecată", se precizează în comunicatul Ministerului Economiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor