Isar: Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ”rămâne în picioare”
alte articole
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat marţi că, din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ”rămâne în picioare”, considerând că procedura de reorganizare este una fezabilă.
”Reorganizarea este o procedură judiciară. Ce se poate răspunde, va raspunde şeful consiliului de administraţie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu. Ca urmare, din punct de vedere tehnic, răspunsul meu este că este o procedură fezabilă. Din punct de vedere tehnic, privatizarea rămâne în picioare”, a precizat a precizat Isar în cadrul unei conferinţe pe tema M&A Outlook.
Isar a completat că va fi continuat calendarul de privatizări şi se va încerca îmbunătăţirea poziţiei companiilor pe piaţă.
Hidroelectrica SA a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.
Consiliul de Administraţie a decis să solicite intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din cauza piederilor înregistrate de companie în 2011 şi în primele cinci luni ale acestui an, a scăderii cifrei de afaceri şi a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile.
"Din cauza secetei prelungite de la sfârşitul anului 2011 şi începutul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea în 2011 a cifrei de afaceri a societăţii Hidrolectrica cu 10%, a pierderilor rezultate în urma diferenţelor de curs valutar şi a deprecierii monedei naţionale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% în anul 2012, a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile la 470 milioane de lei, a pierderii financiare înregistrate (în 2011 de 121 milioane de lei şi pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane de lei) SC Hidroelctrica SA a hotărât în şedinţa Consiliului de Administraţie din 15 iunie 2012 să înainteze Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în procedura generală a insolvenţei, în scopul reorganizării activităţii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat în condiţiile Legii 85/2006, la finalizarea căruia societate să iasă din procedura insolvenţei şi să îşi continue activitatea comercială fără supravegherea autorităţii judecătoreşti", se arată într-un comunicat transmis luni de Hidroelectrica şi semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a precizat, printr-un comunicat, că decizia de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica a fost luată de Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii şi că ministerul nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat.