DIICOT şi DNA vor cerceta dacă Videanu a aprobat exporturi de energie sub preţul pieţei

Premierul Victor Ponta a prezentat două documente despre care a spus că privesc exporturi de energie electrică sub preţul pieţei, aprobate de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, el exprimându-şi convingerea că DIICOT şi DNA vor elucida acest caz.
Prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
19.06.2012

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, ar fi aprobat exporturi de energie electrică sub preţul pieţei, conform unor documente prezentate azi de premierul Victor Ponta care a precizat că DIICOT şi DNA vor elucida cazul.

Ponta nu a dorit să facă declaraţii pe o altă temă la ordinea zilei - insolvenţa Hidroelectrica, precizând că miercuri va fi luată o decizie a instanţei pe această temă. "Însă nu aş vrea nici să vă dezamăgesc şi să vă arăt că începem să găsim documente privind organizarea exportului de energie electrică la preţuri de 128 de lei pe MW, 174 şi 180, în timp ce preţurile pe piaţă erau 220, semnate de... aveţi dreptul să ghiciţi cine le-a semnat, că vi le şi dau - avem şi datele 25.08 2010 şi 03.09.2010 - domnul... cel care nu minte, nu fură, el se jură că nu fură şi l-am prins cu notele... domnul Adriean Videanu. Sunt convins că DIICOT şi DNA vor elucida toate aceste aspecte, pentru că o să fiţi foarte uimiţi unde a ajuns această energie. Eu ştiu - prin Cipru, în Piatra Neamţ", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că va pune la dispoziţia DNA toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, el precizând că se referă la contratele prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.

"O să pun la dispoziţia DNA - şi o să punem - în perioada imediat următoare toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului României ca principal acţionar al Hidroelectrica prin acele contacte bilaterale şi sunt convins că Justiţia – eu nu pot să merg dincolo de asta – nu se va da în lături din a ne spune cine e vinovat", a spus Ponta.

Adriean Videanu declara, recent, că a luat decizia sa îl dea în judecată pe premier pentru calomnie, arătând că Ponta l-a acuzat fără dovezi că are patru dosare la DNA şi a semnat contracte cu "băieţii deştepţi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor