Tudor Chirilă: Adamescu a decedat într-o clinică privată, nu în penitenciar. Lui Dragnea îi pasă doar de procesul lui

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Cântăreţul Tudor Chirilă a sancţionat prompt tentativa lui Liviu Dragnea de a justifica "necesitatea" unei ordonanţe a graţierii prin decesul afaceristului Dan Adamescu.

"Adamescu (Dumnezeu să-l ierte) a decedat într-o clinică privată, nu în penitenciar. Cât de naiv să fii să crezi că lui Dragnea chiar îi pasă de altceva sau altcineva decât de procesul lui care are termen de judecată pe 31 ianuarie?", scrie Tudor Chirilă într-o postare pe pagina sa de socializare.

Reacţia cântăreţului vine după ce Dragnea a declarat, marţi, că "Nu vreau să exploatez un caz grav, dar, totuşi, azi noapte a murit un om în penitenciar. Din câte îmi aduc aminte, acel om nu a fost condamnat la moarte."

Reamintim că afaceristul Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 68 de ani, cauza morţii fiind, cel mai probabil, o septicemie. La momentul morţii, Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat. Afaceristul ajunsese după gratii în mai 2016, fiind condamnat la patru ani şi patru luni pentru mituirea a doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

De altfel, şi Sindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a ţinut să precizeze într-un comunicat de presă prin care a spulberat argumentele PSD în favoarea graţierilor că Adamescu a fost bolnav încă dinainte de a fi încarcerat şi că se află din septembrie 2016 într-o clinică privată, a fost operat la genunchi de către medicul pe care şi l-a ales şi a decedat într-o clinică privată.

"Românii liberi şi plătitori de impozite n-au această şansă!", subliniază OMNIA.

Reamintim că, potrivit presei, unul dintre principalii beneficiari ai ordonanţei graţierii pe care vor s-o impună PSD şi ALDE ar fi Liviu Dragnea. Astfel, ordonanţa de urgenţă vizând graţierile prevede ca toate pedepsele cu suspendare să fie graţiate, ceea ce l-ar ajuta pe Dragnea să scape de pedeapsa pentru fraudarea referendumului din 2012.

În al doilea rând, prin iniţiativa legislativă vizând modificări ale Codului Penal, Dragnea scapă şi de una dintre acuzaţiile din al doilea dosar, în care e trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, căci prejudiciul din dosar este de 100 de mii de lei, iar ordonanţa Guvernului Grindeanu spune că abuzul în serviciu mai este infracţiune doar dacă prejudiciul depăşeşte 200.000 de lei.