Haos în Paris: Mii de protestatari palestinieni se ciocnesc cu poliţia franceză

Poliţia din Paris s-a ciocnit, sâmbătă, cu mai multe mii de protestatari pro-palestinieni care au sfidat interdicţiile de a manifesta în semn de protest faţă de ofensiva israeliană din Gaza.
Proteste împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, Paris, 19 iulie (JACQUES DEMARTHON/AFP/Getty Images)
P. P.
20.07.2014

Poliţia din Paris s-a ciocnit, sâmbătă, cu mai multe mii de protestatari pro-palestinieni care au sfidat interdicţiile de a manifesta în semn de protest faţă de ofensiva israeliană din Gaza.

Câţiva dintre protestatari au aruncat pietre şi alte obiecte spre poliţia de revoltă, care a răspuns cu o rundă de grenade cu gaz lacrimogen.

Alţii s-au căţărat pe o clădire în construcţii, arzând un steag israelian. Iar câţiva dintre ei au fluturat un steag palestinian deasupra unui semn stradal.

Autorităţile franceze au interzis marşul pro-Palestina, duminica trecută, după ce protestatarii au atacat două sinagoge. Duminică, sute de poliţişti de revoltă au ieşit să implementeze interdicţia.

Conflictele din Orientul Mijlociul au aprins tensiunile în mai multe capitale din Europa, inclusiv în Londra, Berlin şi Ankara, unde mii de protestatari au ieşit să-şi manifeste nemulţumirile faţă de invazia israeliană din Fâşia Gaza.

În Londra, mii de protestatari au mărşăluit în faţa reşedinţei premierului britanic de pe Downing Street cât şi prin centrul oraşului până în faţa consulatului israelian.

Iar în Turcia, atât în Ankara cât şi în Istanbul, militanţii au organizat două demonstraţii masive care au necesitat, vineri, mobilizarea poliţiei turce.

Pe parcursul săptămânii, protestele anti-israeliene s-au desfăşurat şi în Statele Unite, Canada, Asia cât şi în câteva oraşe din Orientul Mijlociu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor