Guvernul Cioloş va anunţa curând data alegerilor

Buletine de vot.
Buletine de vot. (youtube.com)

Data alegerilor parlamentare va fi anunţată cât mai curând, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că există discuţii între premierul Dacian Cioloş şi liderii partidelor politice pe acest subiect, fiind luate în calcul zilele de 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie.

"Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunţată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată. (...) Prim-ministrul mi-a confirmat că există discuţii cu liderii partidelor", a declarat Iolu, după şedinţa de Guvern.

"Pentru unele dintre ele, cel puţin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituţionalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuale până când au loc aceste alegeri", a adăugat Iolu.

Reamintim că stabilirea datei alegerilor în decembrie a stârnit critici, în special dinspre PMP.

"Atât 4, cât şi 11 sunt nepotrivite. În primul rând 4, pentru că e o perioadă de zile mai multe libere şi putem riscă să avem un absenteism care nu ar ajuta pe nimeni. Doi, pe 11 decembrie imaginaţi-vă că alegerile s-ar încheia pe 19, după ce s-ar centraliza toate rezultatele. Urmează desemnarea premierului, care are dreptul să-şi formeze echipa timp de 10 zile. Deci am intra într-o criză pe care nimeni nu şi-o doreşte'', declara recent Eugen Tomac - PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne