Gabriela Firea: PSD ar putea accepta să susţină un premier din afara partidului

În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru al României este Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, a precizat primăriţa Gabriela Firea, care susţine că PSD ar putea accepta inclusiv să susţină un premier din afara partidului după alegeri.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

După alegerile parlamentare din iarnă, PSD ar putea accepta să facă parte dintr-un guvern în care funcţia de premier să revină unui om din afara partidului, a declarat, duminică seară, primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

"Pentru binele nostru, al României, şi pentru dezvoltarea acestei ţări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE şi dacă doreşte şi UDMR să intre în coaliţia majoritară cu premier din cadrul acestei coaliţii politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcţiile importante", a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Primăriţa Capitalei a subliniat că partidul pe care îl reprezintă ar putea inclusiv accepta să susţină un premier care să nu fie social-democrat.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcţie şi este din rândul aliaţilor noştri, cu siguranţă da, răspunsul este ferm da. (...) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opţiune personală, nu ştiu dacă îşi va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a explicat Gabriela Firea.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloş în funcţia de prim ministru după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a replicat: "Nu ştiam că domnul Cioloş s-a înscris în PSD. Îmi daţi o ştire?".

"Eu ştiam că democraţia spune că partidele se înscriu în alegeri, participă la alegeri generale, parlamentare. Există un rezultat al scrutinului şi partidele fac o majoritate parlamentară care propun preşedintelui un prim-ministru. În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, şi nu văd motive pentru a schimba această decizie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne