Dragnea, încrezător: Am convingerea că până la alegeri o să fiu viu şi liber. La fel şi Tăriceanu

Strâns cu uşa de procurorii DNA, şeful PSD Liviu Dragnea dă asigurări că va fi "viu şi liber" până la alegerile parlamentare. La fel şi liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, preşedintele PSD Liviu Dragnea - care mai are la activ o condamnare definitivă cu suspendare în dosarul Referendumul - îşi asigură susţinătorii că nu au de ce să îşi facă griji - va fi "viu şi liber" până la alegerile parlamentare.

Întrebat duminică seară, la Antena 3, dacă va fi liber până la alegeri, Liviu Dragnea a replicat: "Am convingerea că până la alegeri o să fiu şi viu şi liber. Ca şi domnul Tăriceanu. Vreau să duc partidul să câştige şi aceste alegeri".

Pe ce se bazează? Pe "proceduri", a explicat liderul PSD, citat de Agerpres.

De altfel, Dragnea este convins că şi copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu - trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul Truică - va fi liber până la alegerile parlamentare.

Liderul PSD a subliniat însă că are o singură "mâhnire" şi anume că fosta sa soţia "a fost târâtă în acest pseudo-dosar". "Nu e în regulă ce se întâmplă în România. Este singura mâhnire".

Legat de rezultatul alegerilor, preşedintele PSD este încrezător. "Cu procentele de la locale, care s-ar putea să fie puţin mărite, vom da premierul. PSD va susţine un premier de la PSD"

Întrebat de ce procent are nevoie partidul său pentru a forma noul Executiv, Dragnea a răspuns: "PSD să câştige alegerile cu suficient de mult încât cu ALDE să formeze o majoritate".

Cât despre o eventuală alianţă cu partidul lui Traian Băsescu - PMP - pentru a forma viitorul Guvernul după alegeri, liderul PSD a subliniat că "răspunsul este nu".

"Nu ar fi o guvernare coerentă. Nu vreau să facem alianţe de dragul alianţelor. Ca să facem ce după aceea? Să facem alianţe cu oameni cu care nu suntem compatibili, aşa ceva nu fac. Avem experienţa anului 2009, când am fost la guvernare şi nu prea", a punctat Dragnea, reiterând faptul că nu doreşte alianţă nici cu liberalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne