Acţiunea 2012 îi cere lui Cioloş să facă urgent o vizită la Chişinău şi să înfiinţeze un Oficiu pentru R. Moldova

Membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 au făcut marţi în cadrul Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, un apel către premierul Dacian Cioloş să facă urgent o vizită la Chişinău, împreună cu membrii marcanţi ai cabinetului său.
George Simion
George Simion (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Reamintim Primului Ministru al României că ne-am străduit să stabilim punţi de comunicare şi colaborare cu toate echipele guvernamentale începând de la constituirea noastră, doar ca să constatăm, în ciuda tuturor declaraţiilor mai mult sau mai puţin electorale, o anumită nepăsare certificată prin lipsa acţiunilor concrete şi eficiente. Ca rezultate concrete şi interes faţă de al doilea stat românesc, constatăm cu surprindere că în cadrul guvernului actual s-a găsit cea mai puţină susţinere dintre toate guvernele post-decembriste", se arată în apelul făcut public de preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

„Premierul Dacian Cioloş nu a făcut până acum nicio vizită la Chişinău şi solicităm public să întreprindă urgent, împreună cu membrii marcanţi ai cabinetului său şi să realizeze această vizită, în contextul în care pe 30 octombrie au loc alegeri prezidenţiale acolo care vor fi cruciale pentru soarta Republicii Moldova", a declarat George Simion.

Printre problemele pe care tinerii unionişti doresc să le discute cu premierul României se numără „înfiinţarea Oficiului pentru Gestionarea Relaţiilor cu Republica Moldova, organ cu personalitate juridică, funcţionând în subordinea directă a Primului Ministru", dar şi „reorganizarea cancelariei Primului Ministru care a desfiinţat, nepermis, chiar şi fosta entitate care trebuia să coordoneze politicile pe zonă".

Totodată, o altă problema care va fi pusă pe agenda unei întâlniri cu primul ministru se referă la „retragerea de către autorităţile de la Bucureşti, în condiţii inexplicabile, a cetăţeniei române pentru o parte a cetăţenilor Republicii Moldova care au redobândit-o în ultimii 25 de ani". George Simion a făcut referire la tinerii care au dobândit cetăţenia română pe vremea când erau copii şi cărora li se spune acum că nu mai sunt cetăţeni români întrucât legislaţia s-a schimbat.

„Noi cerem dialog şi rezolvarea unor chestiuni urgente, stringente, care vor decide soarta a sute de mii de oameni, sunt români de-ai noştri şi în acte. Nu aş vrea să o caracterizez ca indolenţă. Am speranţa că se va ajunge la un dialog şi se va trece la fapte", a mai spus George Simion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe