„Grupul Leancă” va vota Guvernul Sturza în Parlament

Aproape în ultimul moment, deputatul neafiliat, Iurie Leancă a anunţat după şedinţa Biroului lărgit al Partidului Popular European din Moldova că deputaţii „grupului Leancă” vor susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de prim-ministru.
Iurie Leancă, liderul Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, 22 mai 2015
Iurie Leancă, liderul Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, 22 mai 2015 (serviciul de presă PPEM)

Pe lângă candidatura lui Ion Sturza, cei trei parlamentari din „Grupul Leancă” îşi vor da votul de susţinere şi pentru membrii Cabinetului de miniştri propus de Sturza, precum şi pentru noul program de guvernare.

„În baza şedinţei de astăzi a Biroului lărgit, cu participarea preşedinţilor organizaţiilor teritoriale, cu participarea membrilor Biroului, am decis ca subsemnaţii, cei trei deputaţi, să dea un vot favorabil Guvernului Sturza. Înainte de a ajunge la această şedinţă, am avut mai multe deplasări în teritoiu, am consultat opinia membrilor partidului, simpatizanţilor, şi ascultând opinia membrilor şi simptatizanţilor, am luat decizia de a susţine acest guvern”, a decralat Iurie Leancă, citat de Realitatea.md.

Luând în considerare „aşteptările cetăţenilor din Republica Moldova care vor ca Republica Moldova să iasă cât mai repede din această criză, din această situaţie de anarhie care afectează viaţa cetăţenilor, bunăstarea lor, nivelul de venituri, situaţia de incertitudine totală, de criză politică şi aşa mai departe”, liderul PPEM, a luat decizia de a susţine noul guvern tehnocrat prezentat de Ion Sturza.

Amintim că luni, 4 ianuarie Parlamentul se va întruni într-o sesiune specială la ora 14:00, în cadrul căreia premierul desemnat, Ion Sturza îşi va prezenta echipa de miniştri, programul de guvernare şi va cere votul de încredere al deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe