Grupul Bilderberg se întâlneşte pe 7-10 iunie la Torino

Conferinţa Bilderberg din acest an va avea loc în oraşul italian Torino în data de 7 iunie.
Henri de Castries, preşedintele comitetului consultativ al grupului Bilderberg
Henri de Castries, preşedintele comitetului consultativ al grupului Bilderberg (Lionel Bonaventure/AFP/Getty Images)

Anunţul privind Conferinţa Bilderberg a fost făcut de premierul sârb Ana Brnabic, care a răspuns întrebării unui jurnalist în timpul summitului din această săptămână dintre UE şi vestul Balcanilor.

Anterior, Guvernul sârb a declarat, într-un comunicat de presă, că Brnabic a fost invitată să participe la Conferinţa Bilderberg din 2018 şi că evenimentul va avea loc între 7 şi 10 iunie la Torino. Totuşi, organizatorii controversatei conferinţe nu au dezvăluit locaţia şi data întâlnirii.

Grupul Bilderberg este o organizaţie formată în principal din elite europene şi nord-americane din sectorul afacerilor şi politicii. Conferinţele Bilderberg au loc anual în hoteluri sau staţiuni din Europa sau America de Nord, deseori la începutul lunii iunie. Întâlnirile nu sunt deschise publicului şi membrii presei invitaţi să participe nu pot raporta despre discuţiile desfăşurate în timpul evenimentului.

După participarea lui Brnabic în luna ianuarie la Forumul Economic Mondial (FEM) din oraşul elveţian Davos, guvernul din Belgrad a anunţat că premierul sârb a fost invitat la Conferinţa Bilderberg din acest an. Un comunicat de presă guvernamental a susţinut că Henri de Castries, preşedintele comitetului consultativ al grupului Bilderberg, a invitat-o pe Brnabic să participe la evenimentul din 2018 după o întâlnire a grupului Noii Lideri ai Europei, desfăşurată la Forumul din Davos.

Subiectele cheie de pe agenda Conferinţei Bilderberg din acest ar fi:

  1. Populismul în Europa
  2. Provocarea prezentată de inegalitate
  3. Viitorul sectorului muncii
  4. Inteligenţă Artificială
  5. SUA înainte de alegerile la mijlocul mandatului
  6. Comerţul liber
  7. Guvernarea globală a Statelor Unite
  8. Rusia
  9. Calculele quantice
  10. Arabia Saudită şi Iran
  11. Lumea “de după adevăr”
  12. Evenimente curente.

Aşa-numiţii factori de decizie ai lumii se vor întâlni în acest an, în cadrul unei conferinţe învăluite de secrete, într-un moment de neînţelegeri semnificative între Europa şi SUA.

Unele dintre cele mai recente puncte de nemulţumire între Washington şi Bruxelles sunt introducerea unor tarife de către SUA la importurile de oţel şi aluminiu din UE (precum şi din Canada şi Mexic), diferenţe de opinie în privinţa mutării ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim şi retragerea americanilor din acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul.

Conferinţele Bilderberg sunt descrise ca fiind “private” şi nu sunt luate notiţe, nu se publică rapoarte, nu se propun rezoluţii, nu se votează şi nu se elaborază declaraţii politice.

Secretul care învăluie întâlnirea a generat anual proteste, mulţi activişti sugerând că grupul pregăteşte viitorii lideri politici în spatele uşilor închise şi blochează mass media şi publicul să analizeze diversele înţelegeri de afaceri importante aparent încheiate pe ascuns.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe