Brexitul, un loc central pe agenda întâlnirii grupului Bilderberg din Dresda

Schimbare de tehnologie? În mod cu totul excepţional, anul acesta întâlnirea secretosului Grup Bilderberg se va ţine la Dresda, în centrul oraşului fiind anunţată cu luni înainte.
Henri de Castries, CEO al gigantului francez de asigurări AXA (LIONEL BONAVENTURE/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
08.06.2016

În contextul apropierii referendumului privind rămânerea sau ieşirea Marii Britanii din UE, în oraşul german Dresda va avea loc un eveniment important: întâlnirea anuală a Grupului Bilderberg.

La conferinţă nu se vor putea lua notiţe şi reporterilor nu li se va permite accesul în hotelul unde au loc discuţiile. Nu va exista nicio conferinţă de presă de deschidere a evenimentului, nicio declaraţie de închidere. Participanţilor li se va cere să nu se citeze unii pe ceilalţi în cazul în care vor discuta despre eveniment.

Extrem de neobişuit, anul acesta întâlnirea Grupului Bilderberg se va ţine într-un centru urban şi a fost anunţată cu săptămâni înainte. Conferinţa va fi prezidată de Henri de Castries, preşedintele influentului Grup şi CEO al conglomeratelor AXA şi HSBC.

Răspunzând apelului lui de Castries, aproximativ 140 dintre cei mai puternici politicieni, foşti şefi ai CIA şi MI6, precum şi directori de companii multinaţionale se vor alătura altor membri ai elitei globale la hotelul de cinci stele Taschenberg Palais.

Pe agenda de discuţii se va afla printre altele, viitorul zonei comerciale libere dar şi al globalizării, în condiţiile unei Chine aflate în plină derivă, a economiei care nu a vrut să repornească în ciuda pornirii tiparniţei de bani, a datoriei suverane a mai multor ţări - dar mai ales a îngrijorătorului Brexit - criza care planează asupra marii finanţe şi a centrului nevralgic numit City.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor