Documente privind relaţia lui George W. Bush cu societatea secretă Skull and Bones ar putea fi publicate curând

US National Archives a declarat că în curând ar putea fi expuse peste 1.000 de documente legate de societatea secretă Skull and Bones de la Universitatea Yale. Printre membrii săi se numără fostul preşedinte american George W. Bush şi secretarul de stat John Kerry.
Clădire folosită pentru întâlnirile societăţii secrete Skull and Bones de la Universitatea Yates.
Clădire folosită pentru întâlnirile societăţii secrete Skull and Bones de la Universitatea Yates. (Wikipedia.org)

Una dintre cele mai controversate societăţi secrete ale Americii, Skull and Bones de la Universitatea Yale, ar putea deveni mai puţin secretă dacă arhiviştii Bibliotecii prezidenţiale Bush din Dallas vor merge mai departe cu planurile lor, conform unui articol publicat de Politico.

Peste 1.000 de pagini de scrisori, memo-uri, o ciornă pentru un discurs şi alte materiale legate de societatea Skull and Bones vor fi desecretizate în luna iulie, dacă fostul preşedinte Bush şi actualul lider american Obama nu vor lua măsuri pentru a bloca dezvăluirea documentelor, conform US National Archives.

“[În documente] sunt incluse scrisori din partea unor persoane individuale, a unor organizaţii sau a unor copii către preşedintele George W. Bush, Laura Bush, Andrew Card şi Karl Rove", a susţinut National Archives într-un anunţ oficial către avocaţii preşedintelor Bush şi Obama.

“În plus, documente mai includ materiale de cercetare, emailuri legate de evenimente programate, un mesaj telefonic, un comunicat de presă asupra Turciei, cereri pentru comentarii din partea presei, şi o cerere pentru ca vicepreşedintele Richard B. Cheney să participe la serviciul memorial al lui William F. Buckley”, conform anunţului.

Grupul secret, format din membri ai Universităţii Yale cu relaţii bine consolidate, se întâlneşte într-o clădire misterioasă a campusului universitar, numită “Mormântul”, şi se zvoneşte că membrii participă la ritualuri macabre (unul dintre zvonuri susţine că Mormântul conţine craniul lui Geronimo, printre alte obiecte de cult). De-a lungul anilor, societatea a fost subiectul mai multor controverse, cărţi, precum şi al emisiunii “60 Minutes” de la CBS.

Skull and Bones a atras atenţia în special la începutul anilor 1990, când Buckley şi alţi membri au apărut la tribunal pe o speţă privitoare la feminism şi apoi în timpul alegerilor prezidenţiale din 2004, când Tim Russert, jurnalist la emisiunea Meet the Press, a intervievat ambii candidaţi - George W Bush şi John Kerry - care făceau parte din Skull and Bones.

Tim Russert a murit din cauza unui atac masiv de inima pe 13 iunie 2008.

Anunţul celor de la National Archives, care supraveghează documentele Casei Albe depozitate în Librăria Bush, susţine că documentele au fost cerute pe baza Freedom of Information Act. Totuşi, anunţul nu specifică cine a cerut documentele, dar alte documente consultate de Politico indică faptul că este vorba de Robert Gaylon Ross Sr., autorul a mai multor cărţi care discută despre posibile conspiraţii puse la cale de elitele din SUA şi jurul lumii.

Una dintre lucrările lui Ross, “Who’s Who of the Elite”, este de fapt un director frecvent actualizat ce identifică presupuşi membri ai unor grupuri aflate deseori în centrul diverselor teorii ale conspiraţiei, inclusiv Bilderberg, Council on Foreign Relations, Trilateral Commission şi societatea Skull and Bones.