Globurile de Aur 2018: De ce au fost îmbrăcate celebrităţile în negru în acest an. Ce este Time’s Up?
alte articole
La Gala Globurilor de Aur 2018, celebrităţile au fost îmbrăcate în negru când au păşit pe covorul roşu, însă întrebarea este de ce au protestat şi ce este mişcarea Time’s Up?
Protestul a făcut parte din mişcarea Time’s Up (A expirat timpul), care este un semn de recunoaştere a hashtag-ului viral #MeToo.
Multe femei au folosit hashtag-ul respectiv pentru a vorbi despre atacurile sexuale pe care le-au suferit, după ce, în octombrie 2017, au fost lansate astfel de acuzaţii împotriva mogulului de la Hollywood Harvey Weinstein.
De atunci, regizorul a fost acuzat de peste 50 de femei, de la hărţuire sexuală la viol.
Weinstein, în vârstă de 65 de ani, a demisionat de atunci din comitetul de conducere al companiei sale şi a negat cu tărie toate acuzaţiile, înainte să se interneze pentru dependenţă sexuală, în clinica de reabilitare Meadows, instituţie situată în statul american Arizona.
Mişcarea Time’s Up a fost anunţată la 1 ianuarie 2018 şi face presiuni pentru adoptarea unor legi care pedepsesc companiile care tolerează hărţuirile sexuale. De asemenea, mişcarea promovează egalitatea de gen şi a cerut femeilor să fie îmbrăcate în negru pe covorul roşu în semn de solidaritate.
De asemenea, Time’s Up dispune de un fond de apărare juridică în valoare de 13 milioane de dolari pentru a ajuta femeile cu venituri mici care au fost victime ale hărţuirilor sau atacurilor sexuale la locul de muncă.
Mişcarea a fost înfiinţată de persoane precum actriţele Eva Longoria, Ashley Judd, America Ferrera, Natalie Portman, Emma Stone şi Reese Witherspoon, iar operaţiunea de apărare juridică a fost condusă de Reţeaua pentru Egalitate de Gen din cadrul Centrului Juridic Naţional al Femeilor.
Mişcarea nu este susţinută de unele celebrităţi, precum Rose McGowan, care pretinde că a fost violată de Weinstein în 1997 şi a afirmat că îmbrăcatul în negru este un “protest tăcut şi tăcerea voastră este problema”, a scris ea pe Twitter, pe care l-a şters ulterior.
Alţii s-au amuzat de această decizie, precizând că bărbaţii poartă de mult timp costume negre pe covorul roşu.