Imperiul contra-atacă: Mandat de arestare pe numele actriţei care l-a acuzat pe Weinstein de viol

Actriţa americană Rose McGowan
Actriţa americană Rose McGowan (Rachel Murray/Getty Images)

Rose McGowan, actriţa americană care a pus în mişcare valul recent de acuzaţii de abuzuri sexuale de la Hollywood, este acum ţinta unui mandat de arestare privind posesie de droguri.

Acuzaţia are la bază o investigaţie a poliţiei cu privire la bunurile personale – care au fost testate pozitiv pentru narcotice – aparent uitate de McGowan într-un avion al companiei United Airlines, la aterizarea pe Aeroportul Internaţional Washington Dulles, în luna ianuarie a acestui an.

Mandatul a fost obţinut de Departamentul de Poliţie al Autorităţii Aeroporturilor din Washington în luna februarie, dar încercările de a o găsi pe actriţă au eşuat. Astfel, numele ei a fost introdus într-o bază naţională de date a forţelor de ordine.

McGowan a declarat că acuzaţiile sunt false şi urmăresc să o reducă la tăcere deoarece a refuzat să accepte o mită de la mogulul media intrat în dizgraţie Harvey Weinstein.

Actriţa a fost una dintre principalele voci împotriva hărţuirilor sexuale la Hollywood şi susţine că Weinstein a violat-o. O înţelegere în valoare de 100.000 de dolari a fost încheiată pentru un incident în 1997, dar avocatul ei susţine că actriţa a fost abordată cu o ofertă de 1 milion de dolari pentru semnarea unui contract de confidenţialitate ce ar fi împiedicat-o să mai discute ceva despre Weinstein.

McGowan nu este primul acuzator din Hollywood care se confruntă cu probleme juridice după ce a făcut acuzaţii publice. Fostul copil-actor Corey Feldman a promis de asemenea că va face tot posibilul pentru a expune problema pedofiliei de la Hollywood şi a ameninţat că va face cunoscute multe nume. La scurt timp după declaraţii, împotriva sa au fost lansate acuzaţii legate de droguri în Louisiana.