Gigi Becali se va opera cu poliţişti la uşa salonului de spital

Gigi Becali cu mustaţă.
Gigi Becali cu mustaţă. (Captură youtube.com.)

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, miercuri, cererea lui Gigi Becali de a fi eliberat din Penitenciarul Poarta Albă pentru a se opera la coloană într-o clinică privată din Bucureşti. Decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel a judecat contestaţia făcută de Gigi Becali la adresa sentinţei Tribunalului Constanţa, care decisese că fostul finanţator al Stelei se poate opera doar în sistemul sanitar de stat, unde poate fi păzit de poliţişti. Becali solicitase Tribunalului să i se întrerupă pedeapsa, pentru a se putea opera într-o clinică în sistem privat, unde regimul de spitalizare nu permitea internarea sub pază, ceea ce instanţa nu a permis. Becali a contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa, contestaţia fiind judecată ieri.

Patronul Stelei le-a explicat magistraţilor Curţii de Apel că vrea să se opereze la privat şi nu la stat deoarece operaţia sa este "foarte periculoasă" şi a acuzat justiţia că e "încrâncenată să paralizeze el." Becali a explicat că a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operaţia de urgenţă, adăugând că a fost condamnat la închisoare, nu la moarte sau paralizie:

"Vreau să mă operez în România, dar la privat. Operaţia pe care o s-o fac e foarte periculoasă. Vreau să-mi îmbrăţişez nevasta, mama şi fetele, să-mi dea putere. De ce îi deranjează că Becali, care a stat un an de zile în puşcărie, îşi face operaţia şi apoi îşi reia condamnarea? De ce atâta încrâncenare ca să paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie" s-a plâns Becali marţi.

Procurorul DNA le-au cerut magistraţilor Curţii de Apel să respingă ca neîntemeiată contestaţia lui Becali, arătând că Tribunalul Constanţa nu i-a interzis latifundiarului să se opereze, ci a cerut doar ca acesta să fie ţinut sub pază cât este spitalizat.

Deşi avocata latifundiarului, Maria Vasii, a încercat să convingă instanţa că Becali are dreptul să se opereze fără pază şi că îşi poate alege clinica unde să aibă loc intervenţia, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia dată de Tribunalul local, hotărând că fostul finanţator al Stelei are tot dreptul să se opereze, însă în sistemul sanitar de stat, unde poate fi păzit de poliţişti.

Până ca magistraţii să se pronunţe, Gigi Becali a declarat că, dacă îi va fi respinsă contestaţia, se va adresa CEDO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne